Isolatie prijzen en tips

Haal de beste vakman in huis. Ontvang prijsvoorstellen en advies van betrouwbare isolatiebedrijven actief bij jou in de buurt.

Spouwmuurisolatie

Een spouwmuur bestaat uit een gemetselde buiten- en een binnenmuur. De ruimte hiertussen heet spouw en bestaat dus uit lucht en/ of isolatiemateriaal. Deze spouw beschermt de binnenkant van het gebouw tegen vocht van buitenaf en heeft uit zichzelf al een isolerende werking omdat stilstaande lucht in de spouw warmte niet goed geleidt. Hoe beter je je woning isoleert, hoe minder warmte je verliest langs het dak, de vloer, de buitenmuren en de ramen.

Zo wordt er niet alleen minder tocht en vocht aangevoerd in huis, maar ook de wanden en vloeren zullen minder koud aanvoelen. De meest gekozen methode van spouwmuurvulling wordt tevens snel uitgevoerd zonder dat je er daarna nog iets van ziet. De spouwmuur isoleren is namelijk sneller gebeurd dan de meeste mensen denken.

Bezint voor je begint

Het is best verleidelijk om je door een isolatie adviseur te laten informeren, maar je begrijpt ook dat hij graag direct een overeenkomst met je wil afsluiten. Jezelf eerst goed verdiepen in de productspecifieke eigenschappen, geeft in mijn ogen het meest eerlijke beeld, zodat je zorgvuldig een keuze kunt maken. Gelukkig zijn er meer voor- dan nadelen dus laten we direct starten met het grootste voordeel: energie besparen en dat is kosten besparen.

Voordelen

1 Besparen op gasrekening (tot 45% minder energiekosten per maand)

2 Snelle terugverdientijd, in circa 4 jaar heb je je investering terug (hoger rendement dan op spaarrekening)

3 Warmere muren/ comfortabeler wonen

4 Minder kans op vocht problemen

5 Gezonder binnenklimaat

6 Binnen één dag uitgevoerd en onzichtbaar afgewerkt.

7 Onzichtbaar na die dag

Spouwmuurisolatie nadelen

Helaas heeft spouwmuurisolatie ook aandachtspunten:

Investering

Kans op vochtproblemen *

Je kiest niet iedere dag voor spouwmuurisolatie

Bij spouwmuurisolatie overwegingen loont het de moeite om tijdig offertes aan te vragen. Als je daarmee op tijd te begint, bespaar je geld. Hoe eerder je begint, hoe beter het resultaat zal zijn en hoe minder je betaalt. De bedragen van de offertes liggen namelijk vaak ver uit elkaar zonder dat er kwaliteitsverschil in zit.

Een verschil van bijvoorbeeld 20% scheelt je veel geld en deze verschillen in euro’s zien wij wekelijks. Hierop kun je dus mooi besparen zonder op kwaliteit in te hoeven leveren.

Besparing per jaar spouwmuurisolatie

Type woningOppervlakteGas 
Appartement30 m²180 m³/ jaar 
Rijwoning50 m²300 m³/ jaar 
Hoekwoning80 m²480 m³/ jaar 
2 onder 1 kap90 m²540 m³/ jaar 
Vrijstaand klein100 m²600 m³/ jaar 
Vrijstaand groot200 m²1200 m³/ jaar 
Bungalow120 m²720 m³/ jaar 

Is een goedkoop bedrijf slechter dan een duur bedrijf?

Nee, een goedkoop bedrijf kan perfecte kwaliteit leveren.

Ga natuurlijk wel altijd de referenties na (lees: vraag aan andere klanten of ze tevreden zijn met het resultaat). Het ene spouwmuurisolatie bedrijf heeft het nu eenmaal rustiger dan de andere en wilt liever ‘een klus pakken’ dan het andere bedrijf. Met het geld dat je hiermee bespaart kun je vast een andere bestemming bedenken.

Veel mensen lopen dit grote voordeel mis

Alleen door tijdig te starten krijg je dus een goed en goedkoop bedrijf die het even wat rustiger heeft. De meeste mensen hebben haast en beginnen te laat met dit vergelijk.

Deze overhaaste beslissingen kosten meer geld en leveren een minder goed resultaat op. Voorkom dus dat je dit voordeel mist en start op tijd met het vergelijken van offertes

Informatie

Het is erg zinvol om je erin te verdiepen omdat er verschillende materiaalkeuzes zijn met de daarbij behorende voor- en nadelen. Het lijkt me goed om de diverse soorten en eigenschappen op een rij te zetten. Zodat je een compleet overzicht krijgt.

Spouwmuurisolatie besparing

De besparing op energiekosten vertaald zich door in een iets hogere verkoopprijs, omdat kopers zich steeds beter bewust zijn van dit maandelijkse voordeel op de gasrekening. Daarnaast is het energielabel verplicht en spouwmuurisolatie laat een woning soms wel 2 letterpunten dalen, dus van een slecht label G wordt het dan D of E. Je bespaart dus niet alleen op de gaskosten door deze keuze maar je hebt ook mooie bijeffecten.

Misverstanden

Nog steeds bestaan er een aantal misverstanden over spouwmuurisolatie. Ze schatten de investering vaak te hoog in en denken dat de spouw niet volledig gevuld mag worden in verband met de ventilatie. Dit is onjuist want een isolatiedeskundige inspecteert de spouw eerst, maakt die zo nodig schoon en vult de spouw dan pas met isolatiemateriaal. Hij zal ook kijken of de voegen niet poreus zijn.

Problemen

Vroeger was het risico op vochtproblemen best groot vanwege onkunde en verkeerde materialen. Het moest toen ook snel gebeuren zonder veel vooronderzoek. Na de oliecrisis van 1973 moest Nederland echt minder energie gaan verbruiken en werden de muren alle nieuwbouw woningen gevuld met isolatiemateriaal. Door de slechte materialen van de muurisolatie konden er koudebruggen ontstaan in de muur, waardoor vochttransport kon plaatsvinden met vochtproblemen tot gevolg. Soms moet men deze oude isolatie eerst verwijderen voordat er moderne spouwmuurisolatie in kan.

Verbetering

Tegenwoordig komt dit nog nauwelijks voor en krijg je er gewoon garantie op. Het is dus belangrijk om altijd te vragen naar de aangesloten isolatie-branche vereniging, naast de garantie op papier. Kies een isolatiebedrijf die SKG-IKOB gecertificeerd is en vraag een aantal bedrijven naar een prijsopgave.

Minder stookkosten

Het voordeel van je huis isoleren is dat je ook minder hoeft te verwarmen, wat aanzienlijk bespaart op de stookkosten. Deze goedkopere maandelijkse energiekosten kunnen in sommige gevallen meer dan 100 euro schelen. Misschien heb je zelfs een kleinere en dus goedkopere CV ketel nodig voor dezelfde te verwarmen ruimtes.

Opties

Je kunt de muur op 3 manieren isoleren, namelijk

1 Spouw isoleren (meest gekozen spouwmuurisolatie)

2 Voorzetwand maken binnenzijde

3 Buitenzijde isoleren inclusief nieuwe buitenmuur

Soorten

Methode 1 waarbij gekozen wordt door de spouw vol te blazen wordt veruit het meeste toegepast omdat hij het goedkoopste is, erg goed isoleert en in 1 dag uitgevoerd kan worden.

Hierbij kun je kiezen voor verschillende isolatie materialen die in de spouwmuur worden geblazen:

EPS (meest gekozen)

Glaswol of steenwol vlokken (Minerale wol vlokken)

PUR (tegenwoordig niet veel meer gekozen)

Perliet en glaskorrels

Vroeger werd vervolgens ook gebruik gemaakt van Ureumformaldehydeschuim maar dit ging op den duur scheuren dus wordt daarom niet meer gekozen. Bekijk hier meer over de spouwmuurisolatie parels en andere soorten.

Soorten isolatiematerialen

De verschillende soorten materialen kun je indelen in drie hoofdgroepen.

1 Minerale wol

Minerale wol is de algemene naam van onderstaande twee soorten isolatiemateriaal. Deze minerale wollen zijn gesponnen uit glas of steen. Het zijn duurzame materialen zonder chemische bestanddelen.

Glaswol

Steenwol

2 Gespoten kunststoffen

EPS (piepschuim)

XPS

PUR

PIR

Thermoskussens

3 Duurzamere soorten

Schapenwol

Cellulose (papiervlokken)

Houtwol

Kurk

Hennep

Je ziet ze hier per stuk beschreven.

1 Minerale wol

steenwol

Steenwol

Steenwol is een isolatiemateriaal dat wordt gemaakt van verschillende steensoorten zoals basalt en diabaas. Steenwol wordt gebruikt voor warmte-isolatie van gebouwen en het is een goedkoop isolatiemateriaal dat bijna overal te koop is. Het isoleert iets minder goed dan glaswol maar geeft wel een betere geluidsisolatie. Let bij zachte dekens zoals steen- en glaswol op vocht, want daar kunnen ze niet goed tegen.

Eigenschappen

Goedkoop

Overal te koop

Isoleert niet het allerbeste

glaswol

Glaswol

Glaswol isolatie wordt iets vaker gekozen dan steenwol omdat het iets beter isoleert. Glaswol is een silicaat dat gemaakt wordt van zand en gerecycled glas. Het is niet brandbaar. Mede daardoor is het erg geschikt als isolatiemateriaal. Omdat glaswol jeuk kan veroorzaken, moet bij het werken ermee wel beschermende kledij worden gedragen. Kies dit materiaal eventueel met aluminium laag.

Eigenschappen

Goedkoop

Isoleert wat beter dan steenwol

Jeuk/ irritatie bij aanbrengen

2 Gespoten kunststoffen

eps

EPS

EPS staat voor geëxpandeerd polystyreen. In het Engelse ‘Expanded Polystyrene’ zit de EPS afkorting. Het is een licht en wit of soms grijs materiaal. EPS wordt gemaakt van polystyreen en is daarom een kunststof.
In de volksmond wordt EPS ook wel piepschuim, tempex of PS-hardschuim genoemd. Je herkent het witte materiaal als bijvoorbeeld het verpakkingsmateriaal om een TV of laptop in een doos te beschermen. Het wordt in de bouw als isolatiemateriaal gebruikt in plaatvorm en parels.

Eigenschappen

Goedkoop

Waterbestendig

Als platen is het lastiger te verwerken in krappe ruimtes

xps

XPS

XPS staat voor geëxtrudeerd polystyreen. In het Engelse ‘Extruded Polystyrene’ zit de XPS afkorting. XPS is vaak blauw. Het is duurder dan EPS, maar isoleert echt beter. Daarnaast is het voor toepassingen in vochtige omstandigheden een aanrader aangezien het daar erg goed tegen kan.

Eigenschappen

Isoleert nog beter dan EPS

Watervast

Duur

isolatie pur

PUR

Polyurethaan (PUR) is een twee-componenten-gespoten hardschuim dat bestaat uit de twee componenten, namelijk polyol en isocyanaat. PUR is goed isolerend en goed drukvast, maar heeft nadelen. Helaas zijn er discussies op meldpuntslachtoffers over PUR isolatie toepassingen onder de vloer.

Eigenschappen

Goedkoop

Kan iedere ruimte opvullen

Gezondheidsrisico

isolatie pir

PIR

PIR is een wat betere verbeterde versie van het alom bekende PUR. Dit PIR is weliswaar een vergelijkbare substantie en in definitieve vorm goed drukvast, maar heeft andere bestanddelen. In PIR worden namelijk wat minder chloriden gebruikt dan in PUR. Chloriden tasten op den duur roestvrij staal aan. PIR heeft hierdoor een wat betere brandveiligheid en een betere isolatiewaarde. Daarnaast is PIR sterker dan PUR en de drukvastheid is nog wat (niet zo heel veel) groter.

Eigenschappen

Isoleert nog beter dan PUR

Betere brandveiligheid

isolatie thermoskussens

Thermoskussens

Thermoskussens is een duur woord voor plastic met luchtkamers of isolatiefolie. Meestal wordt het onder vloer of dak toegepast als erg licht isolatiemateriaal. Het aanbrengen van de thermoskussens let nog nauwer dan van andere isolatiematerialen. Een lucht-lek kan namelijk een groot deel van het effect teniet doen. Dat is natuurlijk zonde

Eigenschappen

Lichtgewicht

Aanbrengen let heel nauw

3 Duurzamere soorten

isolatie chipsBijzondere materialen
Materiaal kan bestaan uit chips, schelpen, cellulose (papiervlokken), Houtwol, Kurk, Hennep en bijvoorbeeld schapenwol.

Eigenschappen

Duurzaam

Niet overal te koop

Isolatie met PUR

Pur is een vul- en isolatiemiddel dat je vaak toegepast ziet worden bij naden en kieren zoals in daken. We adviseren geen Pur te gebruiken als isolatiemateriaal voor de vloer, dan kan het nogal eens problemen veroorzaken. Voor de spouw is het wel beter geschikt. Toch kan het behoorlijk geuren en is het een relatief dure methode.

Tempex korrels

Als je tempex fijnmaakt in je handen heb je een beetje hetzelfde effect van het isolatiemateriaal voor in de spouw. Door het kleine formaat van deze EPS parels zijn deze zeer geschikt voor na isolatie, omdat je deze gemakkelijk in de spouw kunt blazen. Hiervoor worden kleine gaten in de voegen gemaakt en er is geen slijp- of hakwerk nodig. Je hebt dus geen rommel, en geen lelijke gaten in je muur. Achteraf is er van deze ingreep niks meer te zien en het is in 1 dag gedaan.

spouwmuurisolatie infographic

Hoe zie je of je een spouw muur hebt?

Als je een spouw hebt dan is deze te vullen, maar als je geen spouw hebt dan kun je er dus ‘iets’ voor of achter zetten. Dat klinkt natuurlijk logisch maar dan komt wel de volgende vraag naar boven.

Wanneer je niet weet of je een spouw hebt dan kun je naar 3 zaken kijken:

1 Bouwjaar (zie onder)

2 Muurdikte meten

3 Op bouwtekening kijken

Bouwjaar

1: Het bouwjaar verraad meestal al veel.

Vanaf 1920 kregen de meeste huizen een spouwmuur en vanaf 1960 werd dit verplicht om vocht te weren;
Vanaf 1975 werd de spouwruimte tussen de muren meestal voorzien van isolatie;
Vanaf 1990 ging de kwaliteit van het isolatiemateriaal flink omhoog en werden ook dikkere isolaties toegepast.

Muurdikte

2: Door de muurdikte op te meten kun erachter komen of je een spouw hebt of niet. Meet de dikte van de muur bijvoorbeeld bij een deuropening. Wanneer je muur minder dan 20 centimeter dik is dan heb je zeker geen spouw, en als het meer is dan heb je waarschijnlijk wel een spouw.

Tekening

3: Op een bouwtekening zie je aan de doorsnede van de muren of er een spouw is of niet. Wanneer je geen tekening hiervan hebt, kun je soms de tekeningen bekijken/ opvragen bij de gemeente.

Tip:

Bij een afvoerkanaal door de gevel kun je soms in de spouw kijken, en zien of er daadwerkelijk isolatiemateriaal aanwezig is. Dit is meestal geel of wit maar kan ook zwart ogen omdat het vies geworden is.

Voorwaarden

Nu weet je of er een spouwmuur is of niet, en of die al geïsoleerd is. Nu zijn er nog wel enkele andere voorwaarden om spouwmuurisolatie toe te passen als er een lege spouwmuur is:

De buitenmuur mag geen dampremmende afwerking hebben (bijvoorbeeld verf- of stucwerk)

De spouw moet minimaal 5 cm breed zijn

De spouw moet redelijk schoon zijn en mag dus niet helemaal vol zitten met specieresten

De spouw mag geen vochtbruggen bevatten of die moeten opgelost kunnen worden

Isolatiewaarde

De isolatiewaarde van deze isolatie wordt uitgedrukt in een zogenaamde U-waarde. Hoe lager de U-waarde, des te beter de constructie isoleert. Je wilt dus eigenlijk weten hoe hoog de U-waarde van de huidige constructie is (gemeten van alle materialen samen die de warme binnenlucht scheiden van de buitenlucht). Na het isoleren wil je een lagere U-waarde bereiken (Dus bijvoorbeeld: de U-waarde van 1,5 is na het isoleren 1,0 geworden). De U-waarde van de complete spouwmuur constructie (met dik isolatiemateriaal en tevens lucht) van een nieuwbouwhuis is circa 0,5 en een heel duurzaam passiefhuis heeft een nog lagere waarde, bijvoorbeeld 0,2.

U-waarde
De U-waarde (warmtedoorgangscoëfficiënt) van een bouwproduct geeft aan hoe goed het isoleert. Hoe lager deze U-waarde, hoe beter het isoleert en hoe meer geld je bespaart op de stookkosten. De eenheid is W/m2.K drukt de hoeveelheid warmte uit die per seconde, per m² en per graad temperatuurverschil tussen de ene en de andere zijde van een wand wordt doorgelaten. Hoe lager de isolatiewaarde, hoe minder warmte (uitgedrukt in Watts) er per vierkante meter en per graad temperatuurverschil naar buiten gaat.

R-waarde
De R-waarde (warmteweerstand) is de omgekeerde waarde van de U-waarde. Zo staat een U van 0,57 gelijk aan een R van 1/0,57= 1,75.

Praktijk
In de praktijk zijn ook de aansluitingen van dit materiaal op de andere bouwmaterialen erg belangrijk om die hoge isolatiewaarde te bereiken. Kieren en tocht voorkomen in de uitvoering zijn dus erg belangrijk.

Aanbrengen

Het aanbrengen van spouwmuurisolatie gaat altijd op ongeveer dezelfde wijze. De werkwijze van het inblazen van EPS parels of steen- of glaswol vlokken is simpel en gebeurt in 1 dag. Het proces gaat als volgt:

Gaten van circa 1 centimeter worden om de meter geboord in de voegen

Hierop worden de inspuitslangen aangesloten

De spouw wordt vol geblazen met een bindmiddel met EPS parels zodat een opeengepakte massa met stilstaande lucht ontstaat

Nagaan of alles goed gevuld is in de spouw

Aan het einde van die dag is het klaar en worden de gaten in het voegwerk weer gevuld met voegcement in dezelfde grijstint

Als bouwkundige vind ik het altijd lastig om deze gaten nog te zien als ze eenmaal gevoegd zijn, het is in mijn ogen dus behoorlijk onzichtbaar.

Budget

De spouwmuurisolatie kosten zijn vooral afhankelijk van het aantal m² spouwmuur. De spouwmuurisolatie kosten beginnen bij €450 en kunnen oplopen tot €3000.

Type woningOppervlakteGas 
Appartement30 m²180 m³/ jaar 
Rijwoning50 m²300 m³/ jaar 
Hoekwoning80 m²480 m³/ jaar 
2 onder 1 kap90 m²540 m³/ jaar 
Vrijstaand klein100 m²600 m³/ jaar 
Vrijstaand groot200 m²1200 m³/ jaar 
Bungalow120 m²720 m³/ jaar 

Vocht

Soms kan er meer nodig zijn, zoals het vochtwerend maken van de gevel door middel van hydrofoberen. Daarnaast kan er nieuw voegwerk nodig zijn of wellicht kan er alleen isolatie aan de binnenzijde van de muur toegepast worden als er geen spouw aanwezig is. Dit klinkt logisch maar soms is het lastig te zien of er wel of geen spouw is.

Kosten toelichting

Als gevelisolatie wordt vaak gekozen voor EPS en ook glaswol vlokken omdat deze een goede thermische waarde hebben, en een rijwoning kost circa € 750 euro om na te isoleren. Een gemiddeld vrijstaand huis is groter en daarmee duurder en komt uit op zo’n € 3000 euro en een heel klein huis € 1500 euro. Daarmee zijn alle buitengevels gevuld met de spouwmuurisolatie.

Subsidie

Voor spouwmuurisolatie is meestal geen subsidie beschikbaar. Bekijk voor de zekerheid de site van de overheid, je gemeente en energiesubsidiewijzer. Gezien de korte terugverdientijd van ongeveer 4 jaar is het volgens de landelijke en provinciale overheid niet nodig om deze duurzame maatregel te subsidiëren.

Hoeveel m³ gas bespaar je met spouwmuurisolatie?

Per m² spouwmuurisolatie bespaar je circa 6 m³ gas per m² gevelisolatie per jaar. De besparing van dit aantal m³ per jaar is afhankelijk van de ligging van het huis (beschut of niet), de kierdichtheid van de gevel en de gevelfactor van het gebouw en de mate van het vergelijk van offertes. Naast de besparing van deze 6m³ gas per m² gevelisolatie per jaar bespaar je 1,78 kg CO2 uitstoot per m³ gas per jaar. Voor de prijstabel van de besparing door het isoleren van de muren zijn we uitgegaan van een gasprijs van 0,62 euro per m³ gas.

Spouwisolatie

Er zijn weinig voorbereidingen voor nodig want na het boren van de gaatjes in het buitenspouwblad wordt de spouw gevuld. Vervolgens worden dezelfde dag de gaatjes in de voeg weer netjes afgedicht zodat het daarna zo goed als onzichtbaar is.

EPS parels

spouwmuurisolatieVoor het isoleren van spouwmuren worden dus meestal de EPS korrels gebruikt, vooral omdat ze zo goed isoleren. Dit EPS staat voor geëxpandeerd polystyreen en dit is gewoon tempex/ piepschuim. Deze korrels worden ook wel EPS parels genoemd maar dat is een beetje een verkoopterm, feitelijk is het gewoon piepschuim in korrels.

Ademen van het materiaal

Het is volledig waterdampdoorlatend en laat de muur “ademen” zoals ze dat noemen. Het vochtgedrag en de duurzaamheid van deze isolatiekorrels is daarnaast goed. Op de criteria brandveiligheid en geluidsisolatie scoren polystyreen isolatiekorrels redelijk. Het EPS is bestand tegen rot en aantasting door schimmels en het materiaal is reukloos, dus isolatie parels geven geen geuroverlast.

Vochtdoorslag

Een ander voordeel van deze EPS korrels is dat ze geen water opzuigen en dat ze dus goed bestand zijn tegen water. Ze transporteren ook het water niet van het buitenspouwblad (de muur die je ziet aan de buitenkant van je huis) naar het binnenspouwblad (dus wat je ziet in huis).

Koudebrug

Een koudebrug die moet je zien te voorkomen. Want dat is een plaats/ deel van de constructie waar binnen en buiten met elkaar verbonden worden zonder tussenkomst van isolatie. Vocht kan dan makkelijk condenseren op de binnenmuur/ binnenzijde van de gevel. Dit probleem is in oude huizen vaak aanwezig. Door te gaan isoleren kun je dit probleem soms groter maken en dat moet je niet willen uiteraard.

Onderbreken isolatieschil

Zorg ervoor bij de spouwmuurisolatie dat er een isolatieschil ontstaat die zo min mogelijk onderbroken wordt. Als de spouwmuurisolatie bijvoorbeeld niet overgaat in de vloerisolatie, ontstaat er op dat punt zo’n koudebrug met risico voor condensatie aan de binnenzijde van de muur. Doordat je een groot deel van de gevel beter isoleert kan er juist op die mindere punten een vochtprobleem ontstaan. Gelukkig kun je ook een controle uitvoeren of uit laten voeren en daar gaan we nu verder op in.

Controle

warmtescan

Warmtescan

Met een warmtescan zie je de koude en warme delen van een gebouw. Hiermee zie je waar nog beter geïsoleerd kan worden. Daarnaast kun je als controle na de isolatie werkzaamheden een warmtescan maken of laten maken van het deel dat geïsoleerd is zodat je kunt zien of het helemaal goed uitgevoerd is.

Besparing

Zo’n warmtescan is een thermische opname van een gebouwdeel zoals de gevel, kozijn, vloer of dak. Daarop zie je welk deel goed geïsoleerd is en wel deel minder goed. Waar de isolatie minder goed is gaat warmte verloren en is de meeste winst te behalen door goed te isoleren. Daar kan dus ook gewoon geld bespaard worden.

Controle

De warmtescan is een camera die de warmte-uitstoot meet en weergeeft in de kleuren wit, blauw, geel, paars en rood. Waar de meeste warmte wordt verloren, wordt weergegeven in de kleuren rood. Blauw geeft aan dat er weinig warmteverlies is.

Zekerheid

De meeste bedrijven maken zo’n eindcontrole warmte scan ook zelf zodat ze zelf zeker weten dat de hun isolatiewerk goed uitgevoerd is en om je direct de uitslag te laten zien en een print ervan te geven. Daarmee heb je ook voor de toekomst bij eventuele verkoop een stuk in handen die laat zien dat je huis compleet en netjes geïsoleerd is. Ook is dit handig om een verbetering van het energielabel te krijgen omdat daar bewijsstukken van moeten zijn.

Meerwaarde

Tegenwoordig heeft een goed geïsoleerd huis zeker een stuk meerwaarde ten opzichte van andere woningen omdat men beseft dat de maandelijkse energielasten lager zullen zijn van jullie huis. Je doet het dus niet alleen voor jezelf maar ook voor de volgende eigenaar en dat is slim.

Je bekijkt hiermee dus of alle delen van de spouwmuur goed gevuld zijn met de isolatievlokken/ -parels en er geen delen zijn overgeslagen of niet gevuld zijn.

Garantie

Dit vochtprobleem dat kan ontstaan is een nadeel en dat dek je grotendeels af met zo’n controle. Uiteraard zou je dat ook op papier willen hebben en dat dek je af met de garantie bij een betrouwbaar bedrijf. Het lijkt misschien wat ver gaan en gelukkig is spouwmuurisolatie vandaag de dag gewoon een prima methode om het huis te isoleren maar het is beter om te voorkomen dan om te genezen, toch?

In de garantievoorwaarden moet onder andere staan:

Hoeveel jaar garantie geeft men erop? (advies: minimaal 10 jaar)

Wat doen ze als er toch onverhoopt een probleem ontstaat (vocht of iets anders)

Worden alle kosten dan vergoed voor 100%, of slechts een deel? (advies: zowel materiaal als arbeidskosten)

Spouwmuurisolatie met na isoleren

Het volblazen van de spouw is best een specialistische klus, wat je echt niet goed zelf kunt doen, los van het materieel dat je nodig hebt. Je ziet na het isoleren niets van zo’n na-isolatie van de spouw omdat de gaatjes in de voeg worden geboord en daarna weer netjes gevoegd worden. Ook vanwege de kans op het ontstaan koudebruggen is het een klus voor isolatie vakmensen.

Voegbreedte bepaald keuze soort isolatiemateriaal

De voegbreedte tussen de stenen kan bepalend zijn voor de keuze voor soort isolatiemateriaal. Om de isolatie in de spouw te kunnen spuiten moeten de gaten in de gevel voldoende groot zijn. Glaswol en steenwol hebben een groter gat nodig dan EPS parels. De maximale diameter van de gaten hangt af van de dikte van de voeg. In een standaard voeg kunnen ze gaten boren tot ongeveer 23 mm zonder stenen te raken. Indien er echter sprake is van een smalle voegmaat dan kan men slechts boren tot 16mm. Dat is dan te klein voor glaswol of steenwol vlokken. Dan vallen die twee af en moet je automatisch kijken naar EPS.

Voorzetwand maken binnenzijde spouwmuur

Je kan aan de binnenzijde van de muur een voorzetwand maken als je toch het huis moet verbouwen. Dit doe je eigenlijk alleen als er geen spouw aanwezig is. Als die luchtspouw er wel is dan is spouwmuurisolatie de goedkopere optie.

Buitenzijde

De laatste en meest ingrijpende manier is het isoleren van het huis aan de buitenzijde. Dit is vaak een bedachte oplossing maar ik moet eerlijk zeggen dat dit behoorlijk wat haken en ogen kent, namelijk:

Je bouwt al snel over de erfgrens heen (20 centimeter)

De aansluiting van kozijnen en deuren is lastig

De aansluiting van het dak is lastig

De uitstraling van het huis wordt totaal anders

De aansluiting (indien aanwezig) met de buren wordt vaak een beetje ‘gemaakt’

Meest gekozen

Met de methode van het volblazen van de spouw met de EPS korrels, kiezen de meeste mensen voor een warmer huis en om iedere maand te besparen op de energiekosten. Het is in 1 dag gedaan en hoeft niet veel te kosten. Begin tijdig met de offerte aanvraag, zodat je de tijd hebt om ze te vergelijken. De spouwmuurisolatie geeft niet alleen een verlaging op je energiekosten maar zorgt ook voor minder vocht in huis door warmere muren.

Spouw afscheider

Als je aangrenzende buren hebt, let er dan op dat er gecheckt wordt of er spouw-afscheiders aanwezig zijn. Als dit niet het geval is en men gaat isoleren dan zal de isolatie niet stoppen bij het eind van jouw muur.

Bedrijf

We laten je de mogelijkheden zien voor spouwmuurisolatie. Bedenk je altijd dat alleen zo’n gecertificeerd isolatiebedrijf echt zeker kan bepalen of de gevel nog niet geïsoleerd is, en zeker geschikt voor spouwmuurisolatie. Zij controleren tijdens een inspectie of de spouw mooi schoon is (dus geen puin of veel specieresten bevat) maar ook of de gevel in goede staat is en waterdamp goed doorlaat. Je kunt dan ook direct met je eventuele vocht vragen terecht bij hen.

Vind je vakman op Bouwverbouwdeals

Laat het over aan de echte vakman. Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van isolatiebedrijven actief in jouw buurt.

Wat kost een aannemer

Het uurtarief van aannemers verschilt per aannemersbedrijf en per regio.

Een voorstel van een aannemersbedrijf geeft een indicatie van de totaalprijs van het gehele project.

Niet iedere aannemer hanteert dezelfde prijzen voor materialen, arbeidsloon etc

Gemiddeld kost een aanbouw van 3 meter diep bij 5 meter breed € 16.000 tot € 25.000. De prijs is sterk afhankelijk van de manier van bouwen.

Ontvang prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 aannemers actief bij jou in de buurt.

Wat kost een behanger

Een behanger kost circa 30 euro per uur en hij kan 1 slaapkamer in circa 4 uur doen. De m² van zo’n kamer zijn 50m², dus de kosten per m² zijn dan 5 euro per m².

Bespaar op de behanger kosten door alles goed voor hem/ haar aan kant te maken en alvast de muur helemaal schoon en glad aan te leveren.

Een rol behang van 5 (5,05 meestal) m² kost vanaf 2 euro tot 75 euro en die bepalen een groot deel van de kosten van behang.

Als we een gemiddelde rol van 20 euro nemen dan kost het dus 4 euro per m² en neem daar nog 1 euro bij voor lijm en spullen (als je die nog niet hebt) dan zit je op 5 euro per m².

Ontvang prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 behangers actief bij jou in de buurt.Wat kost dakbedekking

De prijs voor de plaatsing van bijvoorbeeld een EPDM of bitumen dakbedekking kost gemiddeld €45,- per m2.

Indien de oude dakbedekking en dakconstructie verwijderd moeten worden, moet je rekenen op een kostprijs die wat hoger zal liggen. Ook het plaatsen van dakisolatie zal extra kosten met zich meebrengen.

Ontvang prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 dakspecialisten actief bij jou in de buurt.

Laat jij een compleet nieuwe badkamer aanleggen of wil je slechts enkele onderdelen vervangen? Het uurtarief van een badkamer installateur ligt rond de € 40 per uur.

Vergaar onderstaand meer informatie over de kosten voor het opknappen van je badkamer.

Type badkamerGemiddelde prijs bij een badkamer oppervlakte van 9 m2 (inclusief montage, materiaal en btw) 
Eenvoudige badkamer€ 2.400 – € 5.500 
Gemiddelde badkamer€ 3.800 – € 5.600 
Uitgebreide badkamer€ 6.800 – € 9.000 

 

Ontvang prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 badkamerspecialisten actief bij jou in de buurt.

 

De kosten

Een domotica systeem is niet goedkoop en de prijs is voornamelijk afhankelijk van de omvang van uw systeem, van de kwaliteit van de apparatuur die u gebruikt en van het soort systeem.

U kunt de installatie zo uitgebreid of simpel makel als u zelf wilt. De onderstaande tabel geeft u een indicatie van de kosten waar u mee te maken kunt krijgen.

Als u voor uw specifieke situatie een prijs nodig heeft, dan kunt u beter offertes opvragen. Alle prijzen in de tabel zijn inclusief btw, materiaal en installatiekosten.

KostenpostPrijs

Elektrische installatie

€600 – €700
Uitbreiding zekeringkast€700 – €800
Standaardinstallatie domotica (rolluiken en verlichting)

€3000

Totaal standaardinstallatie domotica€4300 – €4500
Verwarming toevoegen€1000 – €1500
Alarmsysteem toevoegen€1800 – €2500
Audio toevoegen€2500 – €3000
Domotica systeem plaatsen in nieuwbouwwoning3% – 5% van de nieuwwaarde

 

Ontvang prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 domotica specialisten actief bij jou in de buurt.

Ga jij een elektricien inschakelen voor jouw project, maar weet je niet wat je kunt verwachten qua kosten? De kosten voor een elektricien lopen uiteen, omdat er verschillende werkzaamheden zijn waarvoor je een elektricien inschakelt.

Bekijk hieronder een handig prijsoverzicht met daarin het uurtarief van elektriciens.

Type elektricienGemiddeld uurloon
(inclusief btw)
Toelichting
Zzp’er of eenmanszaak€ 35 – € 45Erkende elektricien
MKB’er€ 45 – € 70

Erkende elektricien

Ontvang prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 elektriciens actief bij jou in de buurt.

 
 

Het kan zijn dat gevelreiniging niet voldoende is voor jouw gevel, dat er een gevelrenovatie nodig is.

De kosten van gevelrenovatie lopen uiteen van € 5 per m2 tot € 100 per m2, afhankelijk van het project.

Bestaat jouw gevelrenovatie uit het reinigen van de gevel, dan kost dit gemiddeld € 15 per m2.

Bestaat jouw gevelrenovatie uit het vervangen van voegen, dan liggen de kosten gemiddeld op € 50 per m2.

Bekijk in dit artikel al je opties voor de gevelrenovatie en wat de gemiddelde kosten daarvan zijn:

Werkzaamheden gevelrenovatieGemiddelde gevelrenovatie prijzen per 100 m², incl. btw, voorrijkosten en materialen
Voegen en impregneren€ 2.300
Voegen en renovatie schoorsteen€ 3.000

Reinigen, renoveren, voegen en impregneren

€ 3.500

Herstellen oorspronkelijke voegen en reinigen

€ 4.400

Ontvang prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 gevelspecialisten actief bij jou in de buurt.

 
 

Ga jij nieuw glas kopen, dat hoeft helemaal niet duur te zijn. De prijs hangt af van het soort glas.

Beter isolerend glas is duurder, maar zorgt voor een verlaging van de energiekosten.

Bekijk hieronder de uitgebreide glas prijzen.

Soort glasGemiddelde prijs per m2 incl. btw en montageGemiddeld Jaarlijkse besparing woning 20m2 glas
HR€ 115€ 140
HR+€ 125€ 220
HR++€ 130€ 260
HR+++€ 170€ 280

Ontvang prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 glaszetters actief bij jou in de buurt.Wat kost een hovenier

Er zijn veel hoveniers die het tuinonderhoud graag van je overnemen. 

De prijzen voor tuinonderhoud zijn afhankelijk van de hoeveelheid werk die de specialist aan het tuinonderhoud heeft.

Daarnaast is het uurloon van de tuinman ook van invloed op het totale kostenplaatje.

Bekijk hieronder het overzicht met de gemiddelde prijzen per project.

DienstGemiddelde Prijs

Tuinman

€ 35 – € 55 per uur

Boom kappen

€ 400 – € 800

Gazon maaien

€ 25 – € 30 (100m2

Verticuteren

 € 100 – € 140 (100m2

Snoeien

  € 35 – € 55 per uur

Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 hoveniers actief in jouw buurt.

Wat betaal je eigenlijk voor een loodgieter? Loodgieter kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren, waaronder het soort project en het uurtarief van een loodgieter.

Loodgieter tarieven verschillen per bedrijf, maar er is een gemiddelde prijs waardoor je een indicatie hebt van de te verwachten prijs voor jouw project.

Bekijk hieronder een handig overzicht met de gemiddelde loodgieter prijzen per project.

ProjectGemiddelde kosten
(inclusief materiaal en btw)
Cv-ketel onderhoud€ 75
Lekkage opsporen€ 75
Afvoer ontstoppen€ 90
Dakgoot repareren€ 150
Riool ontstoppen€ 150

Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 installateurs actief in jouw buurt.

Inbraakbeveiliging hoeft helemaal niet duur te zijn. De prijs hangt af van de mate van beveiliging. Bekijk hieronder de inbraakbeveiliging prijzen:

Pakket soortenInhoud pakket

 Prijzen

Standaard pakketRaambeveiliging, deurbeveiliging en een alarmsysteem€ 1.000
Uitgebreid pakket

Raambeveiliging, deurbeveiliging, alarmsysteem en camerabeveiliging

€ 1.700
Compleet pakket

Raambeveiliging, deurbeveiliging, alarmsysteem, camerabewaking en een rolluik

€ 2.300

Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 beveiligings specialisten actief in jouw buurt.

Hoeveel kan je besparen door jouw huis te isoleren? Een gemiddeld isolatieproject kost ongeveer € 2.000. Deze isolatie prijzen hangen af van het soort isolatie en de oppervlakte die je laat isoleren.

Bekijk onderstaand prijzenschema voor de verschillende isolatie prijzen, inclusief plaatsing.

Soort isolatieGemiddelde prijs inclusief arbeid
Spouwmuurisolatie (65 m2)€ 1.100 – € 1.500
Vloerisolatie (50 m2)€ 1.400 – € 2.000
Dakisolatie (60 m2)€ 2.300 – € 3.200
Gevelisolatie (65 m2)€ 6.000 – € 9.000

 

Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 isolatiebedrijven actief in jouw buurt.

Keukens zijn er in vele soorten en maten. Kies je voor een standaard keuken of ga je voor een uitgebreidere of luxere versie? Keuken prijzen zijn afhankelijk van een flink aantal factoren.

Om je een beeld te geven van de verschillende kosten van een keuken, vind je hieronder een handig overzicht.

ProjectGemiddelde kosten
(inclusief btw)
Aanschaf keuken

€ 5.000 – € 17.000

Demonteren keuken

€ 200 – € 1.000

Plaatsen keuken

€ 450 – € 1.000

Verleggen van water- en elektriciteitsleidingen

€ 500 – € 750

Verven

€ 10 – € 15 per m2

Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 keuken specialisten actief in jouw buurt.

Plaats je klus, ontvang voorstellen →

Wat kost of vraagt een klusjesman per uur?

Zzp (zelfstandig zonder personeel) klusjesman worden? Thuis wat te verbouwen?

Muur laten stuccen door een stukadoor en hiervoor als particulier een zelfstandige klusser inhuren? Kozijnen laten schilderen?

Een veel gestelde vraag is dan: wat kost of vraagt de zzp klusjesman per uur?

Prijzen en tarieven

Laag
€ 15,00 – € 19,00
Gemiddeld
€ 20,00 – € 25,00
Hoog
€ 26,00 – € 38,00

Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 klus bedrijven actief in jouw buurt.

De prijzen van de kozijnen worden voor een groot deel bepaald door de verschillende materiaalsoorten, de raam- en glassoorten en de afmetingen (prefab of kozijnen op maat).

Bekijk hieronder de tabel die de gemiddelde kosten van verschillende kozijnen per materiaalsoort weergeeft.

Soorten kozijnenGemiddelde prijzen voor 2,5 m2
Kunststof€ 850 – € 1.300
Hout€ 2.000 – € 3.000
Aluminium€ 2.500 – € 3.200

Ontvang vrijblijvend prijs voorstellen en advies van minimaal 3 kozijn specialisten actief in jouw buurt.Wat betaal je eigenlijk voor een loodgieter? Loodgieter kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren, waaronder het soort project en het uurtarief van een loodgieter.

Loodgieter tarieven verschillen per bedrijf, maar er is een gemiddelde prijs waardoor je een indicatie hebt van de te verwachten prijs voor jouw project.

Bekijk hieronder een handig overzicht met de gemiddelde loodgieter prijzen per project.

ProjectGemiddelde kosten
(inclusief materiaal en btw)
Cv-ketel onderhoud€ 75
Lekkage opsporen€ 75
Afvoer ontstoppen€ 90
Dakgoot repareren€ 150
Riool ontstoppen€ 150
Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 loodgieters actief in jouw buurt.
 Wat kost een metselaar

Deze kosten hangen af van de ruimte die je wilt verbouwen.

Bekijk hieronder de gemiddelde verbouwingskosten per ruimte in huis van basic tot luxe.

Soort verbouwing

Gemiddelde kosten, incl. materiaal-, arbeidskosten en btw

Toilet€ 1.850 – € 2.650
Badkamer€ 6.500 – € 9.500
Zolder€ 9.000 – € 13.000
Keuken€ 12.500 – € 17.500
Aanbouw€ 19.000 – € 27.000
 

Metselaar

Gemiddeld uurtarief 

€ 30 – € 50 (incl btw)

Via bouwverbouwdeals ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 metselaars actief in jouw buurt.Het ontwerp voor een huis dat klaar is om gebouwd, is alleen te laten maken door een architect.

De kosten van een huis ontwerpen hangen daarom ook af van de architect die je inschakelt.

De kosten voor het ontwerpen van een nieuwbouwwoning liggen niet ver uit elkaar en heeft alles te maken met je specifieke wensen en van welke werkzaamheden je gebruik wilt maken.

Soort ontwerpGemiddelde kosten, incl. btw 
Ontwerp nieuwbouw gezinswoning€ 7.000 
Voorlopig en definitief ontwerp nieuwbouwwoning€ 8.700 
Definitief ontwerp nieuwbouwwoning, inclusief aannemersselectie en directievoering€ 18.500 

Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 ontwerpers actief in jouw buurt.

Wat kost schilderwerk eigenlijk? Schilderwerk kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren, waaronder het oppervlak.

De kosten van een huis schilderen zijn natuurlijk hoger dan het schilderen van een muur. Daarnaast is de prijs van schilderwerk ook afhankelijk van het uurtarief van de schilder en of de kosten van de verf inbegrepen zijn.

Hoewel de prijs van schilderwerk afhankelijk is van meerdere factoren, is er wel een gemiddelde prijs te geven. Bekijk hieronder een handig prijsoverzicht.

Project Buitenwerk 
Schilderwerk per m2  € 35 – € 40 
Sauswerk per m2  € 10 – € 15 
Spuitwerk per m2  € 6 – € 10 
Uurtarief schilder  € 35 – € 40 

Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 schilders actief in jouw buurt.
Kosten schoonmaak uurtarief indicatie

Het uurtarief van een schoonmaakbedrijf kan nogal verschillen, hier ligt het vooral aan de hoeveelheid uren en frequentie van de werkzaamheden.

Zie onderstaand schema voor een indicatie schoonmaak kosten

1 x per week: tussen de € 24,00 en € 28,50 per uur marktconform
2 x per week: tussen de € 23,00 en € 25,50 per uur marktconform
3 x per week: tussen de € 22,00 en € 25,50 per uur marktconform
5 x per week: tussen de € 21,00 en € 22,50 per uur marktconform

Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 schoonmaakbedrijven actief in jouw buurt.

De kosten

De prijs die u betaalt voor uw sloopwerken zijn sterk afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

Zo kunt u bijvoorbeeld een draagmuur laten slopen, kunt u alles laten slopen of kunt u alleen de muren en vloeren kaal laten maken.

Ook kan de prijs per bedrijf verschillen en betaalt u meer voor ervaring en certificeringen.

In de volgende tabel vindt u een indicatie van de prijzen, inclusief btw.

Kostenpost sloopbedrijfPrijs per eenheid
Alles kaal maken€7,50 – €12,50 per m2
Slopen tot aan de muren€15 – €25 per m2
Slopen tot aan de fundering€30 – €40 per m2
Gebouw compleet slopen€40 – €60 per m2
Puincontainer huren€25 – €50 per week

Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 sloopbedrijven actief in jouw buurt.

Wat kost een stoffeerder gemiddeld?

Ben je op zoek naar een stoffeerder voor bijvoorbeeld het stofferen van klassieke meubels of voor het stofferen van designmeubilair?

Dan is het verstandig om te weten welke stoffeerkosten je ongeveer kan verwachten. Gemiddeld kost een stoffeerder €46 per uur.

Verder op deze pagina wordt de gemiddelde prijs van stoffeerders uiteengezet. Ook kan je lezen over de werkzaamheden van stoffeerders en welke kosten daarbij komen kijken.

Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 stoffeerders actief in jouw buurt.

Wil jij jouw tuin bestraten? Dat hoeft helemaal niet duur te zijn.

De prijs hangt af van het type bestrating, het aantal vierkante meters en het tarief van de stratenmaker.

Een vierkante meter bestraten kost gemiddeld € 30 tot € 100.

Bestrating onderdeelGemiddelde bestrating kosten
Stenen€ 15 – € 65 per m2
Tuintegels€ 15 – € 65 per m2
Grind / split€ 10 – € 12 per m2
Ophoog- en voegzand€ 50 – € 70 per m3
Opsluitbanden€ 2 – € 5 per meter
Kosten stratenmaker€ 30 – € 60 per uur
€ 10 – € 20 per m2

Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 stratenmakers actief in jouw buurt.

Aan stucwerk hangt een prijskaartje, maar wat kost stucwerk precies?

Stucwerk kosten zijn onder meer afhankelijk van het te stucen oppervlak en de afwerking.

Daarnaast is de prijs van een stukadoor afhankelijk van het uurtarief dat wordt gehanteerd.

Bekijk hieronder een handig overzicht met gemiddelde prijs inclusief btw, materiaal en loon.

Projectper m2
Spackspuitwerk€ 5 – € 11
Behangklaar€ 10 – € 18
Sausklaar€ 10 – € 25
Sierpleister€ 12 – € 23
Plafond stucen€ 15 – € 30
ProjectStukadoor kosten
(inclusief stucwerk)
Spuitwerk   € 25 – € 40 per uur
Stucwerk   € 30- € 50 per uur

Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 stukadoors actief in jouw buurt.Wat kost een tegelzetter

Het inhuren van een tegelzetter hoeft niet duur te zijn. De prijs hangt af  van jouw voorkeuren en het materiaal dat je kiest.

Bekijk hieronder de uitgebreide kosten voor tegels zetten.

FactorenGemiddelde prijs per m2
Legloon€ 25 – € 40
Tegels€ 9 – € 160
Materiaal (lijm, voegmiddel, etc.)€ 8 – € 20
Totaal€ 43 – € 220

Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 tegelzetters actief in jouw buurt.

Wat kost een timmerman

De prijzen voor het inschakelen van een timmerman of aannemer lopen compleet uiteen omdat het om diverse projecten gaat, van verschillende grootte en met een scala aan materiaalkeuze. Allemaal factoren die de prijs flink laat verschillen.

Wel kunnen we je gemiddelde prijzen geven van projecten zodat je een inschatting kan maken.

De gegeven prijzen zijn inclusief de kosten voor het sloopwerk om de oude ruimte leeg te maken.

Volledige verbouwingGemiddelde kosten, incl. materiaal-,
arbeidskosten en btw
Toilet€ 1.850 – € 2.650
Badkamer€ 6.500 – € 9.500
Zolder€ 9.000 – € 13.000
Keuken€ 12.500 – € 17.500
Aanbouw€ 19.000 – € 27.000
 

Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 timmermannen of aannemers actief in jouw buurt.Wat kost een verhuizer?

Gaat u binnenkort verhuizen en bent u benieuwd naar de kosten voor een verhuisbedrijf?

De kosten voor 1 verhuiswagen (van 20 m3 – 50 m3) + 1 verhuizers zijn gemiddeld € 60 – € 70 per uur. De kosten van verhuizers inhuren zijn afhankelijk van de afstand, de hoeveelheid spullen, het aantal verhuizers en het tarief dat het verhuisbedrijf hanteert.

De kosten van een verhuizing bestaan uit de volgende 3 onderdelen:

De kosten van de verhuiswagen

Het inhuren van verhuizers

De voorrijkosten

In de tabel vindt u een overzicht van de gemiddelde kosten voor het inhuren van een verhuisbedrijf.

DienstKosten verhuisbedrijf
Verhuiswagen 
Verhuiswagen 20 m³ + 1 verhuizer€ 60 per uur
Verhuiswagen 50 m³ + 1 verhuizer€ 70 per uur
Verhuizers 
Verhuizing naar flat of appartement€ 750
Verhuizing naar twee-onder-een-kap€ 900
Verhuizing naar vrijstaande woning, villa of penthouse€ 900
Voorrijkosten 
Voorrijkosten algemeen€ 55
 

Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 verhuizers actief bij jou in de buurt.

Tarieven laten leggen van je vloer

Je vloer is een belangrijke basis in huis. Het heeft invloed op de rest van je inrichting. Of je nu kiest voor laminaat, vinyl of tapijt.

Heb je je nieuwe vloer online besteld of in de winkel gekocht? Dan hoeft deze alleen nog maar gelegd te worden.

Heb je niet veel tijd, weinig of geen ervaring met het leggen van vloeren en wil je dat het deskundig gedaan wordt? Geen zorgen! Wij regelen het voor je.

Bekijk direct alle tarieven voor het laten leggen van je vloer.

Inmeten€ 50,00
Houten vloer zwevend € 12,00m2
Houten vloer verlijmd€ 14,00m2
Houten vloer visgraat € 26,00m2
PVC vloer zwevend € 9,00m2
PVC vloer verlijmd € 10,00m2
PVC vloer visgraat verlijmd€ 16,00m2
Laminaat vloer € 9,00m2
Laminaat vloer  € 16,00m2
Hoge plint plaatsen € 4,00m1
Vlakke plint plaatsen € 2,00m1
Egaliseren tot 3 mm € 3,00m2
  
  
Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 tegelzetters actief in jouw buurt.

Wat zijn de kosten van witgoed repareren

We keken voor u naar de kosten van witgoed repareren en kwamen tot de volgende conclusies.

Welk product of dienst wilt u afnemen  Wat is de prijs per eenheid
Onderhoud aan uw witgoed apparaat Voorrijkosten tussen 30 en 45 euro
Onderhoudsbeurt 1 uur werk à 45 euro
Reparatie aan uw witgoed apparaat Voorrijkosten tussen 30 en 45 euro
Reparatie 1 tot 2 uur à 50 tot 70 euro
 

Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 witgoed reparateurs actief in jouw buurt.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Ben je op zoek naar nieuwe opdrachten. Meld je hier gratis aan.

Gratis inschrijven en reageren.

Ontvang voorstellen en advies van betrouwbare isolatiebedrijven bij jou in de buurt.

Haal de beste vakman in huis en ontdek het zelf!