Kozijnspecialist prijzen en tips

Haal de beste vakman in huis. Ontvang prijsvoorstellen en advies van betrouwbare kozijnspecialisten actief bij jou in de buurt.

Kozijnen vervangen 

Is vervangen van kozijnen echt nodig of kunnen ze gered worden? Stappenplan voor het vervangen en tips om te besparen bij nieuwe!

Direct de kozijnen vervangen scheelt veel onderhoud voor de komende jaren

Kozijnen vervangen wanneer zijn de kozijn te rot en welk jaargetijde is het beste om kozijnen te vervangen.

 

Kozijnen herstellen

Je kan deze vraag zien op twee manieren en je krijgt op beide antwoord. Wanneer in de zin van ‘Wanneer zijn mijn kozijnen te rot om ze te herstellen?’ en als tweede: ‘Welk jaargetijde is het beste om kozijnen te vervangen’. In het geval van kozijnen vervangen wil dat zeggen dat we ons eerst afvragen of nieuwe ramen wel echt nodig zijn. Dat klinkt simpel maar dit brengt niet alleen best hoge kosten met zich mee maar ook komen de werklieden een paar dagen in je huis. Als je dit laatste wilt voorkomen kun je het zelf gaan doen natuurlijk.

Laten doen

Het laten doen is veel gebruikelijker. Vakmannen hebben binnen een dag een normale woning geheel voorzien van nieuwe kozijnen dus dan ligt de gevel ook niet lang open. Een wat groter huis met meer kozijnen is vaak wel meer dan 1 dag werk maar ze zorgen er dan voor dat alles wel veilig en waterdicht is.

Je kiest niet iedere dag voor kozijnen vervangen

Bij kozijnen vervangen overwegingen loont het de moeite om tijdig offertes aan te vragen. Als je daarmee op tijd te begint, bespaar je geld. Hoe eerder je begint, hoe beter het resultaat zal zijn en hoe minder je betaalt. De bedragen van de offertes liggen namelijk vaak ver uit elkaar zonder dat er kwaliteitsverschil in zit.

Een verschil van bijvoorbeeld 20% scheelt je veel geld en deze verschillen in euro’s zien wij wekelijks. Hierop kun je dus mooi besparen zonder op kwaliteit in te hoeven leveren.

Is een goedkoop bedrijf slechter dan een duur bedrijf?

Nee, een goedkoop bedrijf kan perfecte kwaliteit leveren.

Ga natuurlijk wel altijd de referenties na (lees: vraag aan andere klanten of ze tevreden zijn met het resultaat). Het ene kozijnen vervangen bedrijf heeft het nu eenmaal rustiger dan de andere en wilt liever ‘een klus pakken’ dan het andere bedrijf. Met het geld dat je hiermee bespaart kun je vast een andere bestemming bedenken 

Veel mensen lopen dit grote voordeel mis

Alleen door tijdig te starten krijg je dus een goed en goedkoop bedrijf die het even wat rustiger heeft. De meeste mensen hebben haast en beginnen te laat met dit vergelijk.

Deze overhaaste beslissingen kosten meer geld en leveren een minder goed resultaat op. Voorkom dus dat je dit voordeel mist en start op tijd met het

Prijzen

Dit is de prijslijst voor houten kozijnen in veel gekozen afmetingen. De bedragen in de eerste prijs-kolom van de prijslijst zijn exclusief monteren. Daarna zie je de glas prijs (de leveringskosten) en daarna de montage kosten van het kozijn met glas en vervolgens de totaalprijs. In de laatste kolom zie je de m² kozijn prijzen zodat je ze met elkaar kunt vergelijk. De prijzen beginnen bij €331 en kunnen oplopen tot €1750.

 

Kozijn plaatsen

Het plaatsen van een kozijn gaat het makkelijkste door middel van een aantal standaard stappen. Wanneer deze worden aangehouden is de kans het grootste dat het kozijn zo netjes mogelijk geplaatst wordt.

 

Huidige kozijn verwijderen

Het huidige (houten) kozijn eruit slopen door:Glas verwijderen (meestal door netjes de glaslatten loste halen. Als dat echt niet gaat kiest men er vaak voor het glas stuk maken)

Tussendorpels en tussenstijlen doorzagen (bijvoorbeeld met een reciprozaag) en verwijderen indien deze aanwezig zijn

Houten stijlen links en rechts en dorpels boven en onder inzagen

15 centimeter verderop het kozijn nogmaals inzagen

Dat blokje houten kozijn eruit wrikken zodat het makkelijker is de laatste 2 delen van de stijlen (en regels) verwijderd kunnen worden met een koevoet

De kozijnankers worden nu zichtbaar. Deze steken namelijk is het gat in de muur naar de binnenzijde. Deze worden met een hamer plat geslagen of met een slijptol afgeslepen

Schoonmaken van de sponning/ dit kader met handbezem zodat het stelkozijn netjes geplaatst kan gaan worden

 

Stelkozijn plaatsen

 • De opening in het metselwerk opmeten
 • Het stelkozijn op maat zagen zodat je 2 stijlen en regels hebt om te monteren. Houdt uiteraard rekening met de dikte zodat ze mooi in 1 vierkant kader passen. De liggende regels worden korter gehouden want die worden pas na de stijlen aangebracht. De reden is hiervoor dat vocht zakt door zwaartekracht en makkelijker rotting veroorzaakt als eerst de liggende regels geplaatst worden plus daarna de stijlen.
 • De spouw controleren om zeker te weten dat de isolatie in de spouwmuur daar nog netjes de kou tegenhoudt
 • Eventueel extra isolatie aanbrengen of de huidige isolatie netjes op zijn plaats zetten zodat het binnen warm(-er) blijft. Dit voorkomt tocht langs tussen het stelkozijn en de stenen muur. Belangrijk en dit punt wordt vaak niet gedaan door kozijn bedrijven. Controleer dit dus zelf of men dit doet, je hebt hier maar 1 kans voor nu de kozijnen vervangen worden
 • Pur aanbrengen rondom het kozijn als de isolatie niet goed meer is (voorkom wel koudebruggen)
 • De nieuwe stelkozijnen met tochtband eronder worden vervolgens op de plaats van de oude stijlen en regels aangebracht met slagpluggen. Meestal gebruikt met 3 stuks in de stijlen en 2 stuks in de regels bij een kozijn van 1 breed en 1,5 hoog. Bij een groter kozijn neemt men 4 of 5 stuks in de stijlen en 3 of 4 in de regels.
 • De spouw is nu weer mooi afgesloten

NB Wij adviseren altijd een (houten of kunststof) stelkozijn te gebruiken omdat het kozijn hierdoor netter geplaatste kan worden de tochtdichtheid langs de naden beter geborgd wordt).

 

Nieuwe kozijn plaatsen

 • Het eventueel opengaande raam verwijderen uit het kozijn nu het nog niet in de muur zit. Zo kan het beter vastgezet worden op de stelkozijnen
 • Gaten boren in de stijlen op 25 centimeter van boven en onderen. Plus vervolgens op 40 centimeter van dat bovenste gat en boven het onderste gat.
 • Tochtband op de buitenzijde van het kozijn plakken. Zo wordt tocht in de toekomst het beste tegengehouden. Dit vereist precisie want hoe netter de isolatie wordt aangebracht, des te comfortabeler het huis later (dit voorkomt tocht langs tussen het kozijn en het stelkozijn) en des te lager de stookkosten. NB Het kozijn zit nog niet in de muuropening.
 • Plaatsen van kozijn in de muuropening van buitenaf zodat deze tussen de stelkozijnen zit
 • Plaatsen van de stelblokjes (om de 20 centimeter) van binnenuit tussen stelkozijn en kozijn. Hierdoor is het netjes te zetten zodat het een perfect vierkant is plus niet scheluw staat. Laten met het glas erin wordt dit nog nauwkeuriger gedaan.
 • Vastschroeven van het kozijn op het stelkozijn door schroeven te plaatsen vanuit de binnenzijde door het kozijn in het stelkozijn.

Raam en/ of glas monteren

 • Schoonmaken van de sponning
 • Plaatsen van het opengaande raam en/ of beglazing. Ook worden de eventueel aanwezige ventilatieroosters en voorbereiding voor zonwering geplaatst
 • Kozijn nalopen op nette passing. De naden dienen overal gelijk te zijn zodat het een perfect vierkant is. Daarnaast controleren of het kozijn wel recht zit. Controleer dus of het kozijn precies gelijk loopt met de muur/ parallel loopt met de muur. Meet de negges (afstand van binnenzijde muur tot aanslag kozijn, zie ook Wikipedia) op de hoeken en zorg dat deze afstand overal gelijk is.
 • Tochtband plaatsen tussen glas en raam
 • Glaslat plaatsen tussen glas en raam

Nalopen

 • Controleer of het raam makkelijk open en dicht gaat. Nu is nastellen namelijk nog makkelijk.
 • Controleren of slot makkelijk sluit indien deze aanwezig is
 • Eventueel sloten en scharnieren nasmeren als het nodig is

Afwerking

Meestal stopt het kozijnen bedrijf hier maar soms doen zij ook de verdere afwerking. Deze kan bestaan uit de volgende onderdelen:

 • Zonwering plaatsen
 • Vensterband plaatsen
 • Raamdorpelstenen (her-) plaatsen
 • Kantlatten zagen en plaatsen
 • Afkitten voor goede vocht en tochtkering en nette afwerking
 • Insectenhor plaatsen
 • Luiken monteren
 • Buitenaansluitingen maken voor bijvoorbeeld verlichting/ zonwering/ rolluiken

Aandachtspunten bij het plaatsen

Hierbij is het belangrijk dat de isolerende/ tochtwerende strips overal netjes worden aangebracht. Het zal je opvallen dat ze op best veel plaatsen nodig zijn.

Tochtvrij monteren

Het is belangrijk om dit in het werk te controleren om zeker te weten dat:
1) Ze überhaupt wel aangebracht worden
2) Netjes geplaatst worden

Correcte plaatsing van tochtband

De tochtband mag niet te kort en ook niet te lang zijn. Door ze op de juiste maat te snijden sluiten ze in de hoeken perfect op elkaar aan. Het netjes plaatsen van deze tochtstrips/ tochtbanden lijkt makkelijk maar het bepaald voor een groot deel de mate van het tegenhouden van tocht langs randen en naden. Wanneer je in de winter naast het kozijn zit merk je echt het verschil tussen secuur aangebrachte tochtbanden en afgeraffeld werk (of geheel ‘vergeten’ tochtbanden).

Controleren voorkomt problemen

Dit is in een later stadium niet te repareren zonder de nieuwe kozijnen volledig eruit te halen en het werk opnieuw te doen. In de praktijk ontstaan hier achteraf regelmatig discussies over. Het lastige is om het te controleren want zonder sloopwerk kan niemand achteraf zeggen of iets juist is uitgevoerd. Controleer dus met eigen ogen tijdens het plaatsen of dit netjes wordt gedaan.

Check dit niet bij 1 kozijn maar bij alle kozijnen om toekomstige discussies en ongerief te voorkomen. Het verschil in comfort is erg groot en door deze controle zo makkelijk te zorgen dat het goed komt. De laatste controle na het plaatsen is het zelf open en dichtdoen van alle ramen/ schuifpuien en deuren. Controleer alle verschillende standen en tevens de eventuele sloten.

Stappen tegelijk uitvoeren

Soms wordt er gekozen om sommige stappen tegelijk uit te voeren. Het slopen van huidige kozijnen doet me bijvoorbeeld vaak tegelijk. Hierna gaat men dan pas die nieuwe kozijnen plaatsen. Het aandachtspunt hierbij is enerzijds de kans op inbraak (vooral als het werk meer dan 1 dag duurt) en de invloed van weer en wind naar binnen toe. Hier zie je een project waarbij de oude kozijnen net gesloopt zijn en de nieuwe kozijnen op het punt staan van plaatsen:

Eindresultaat

Je ziet hier het eindresultaat van een klus waar ik bij was. Zowel de ramen op de verdieping als het kleine zolderraam is hier vervangen. Persoonlijk vind ik dit erg mooie kozijnen met een mooie uitstraling die het huis echt afmaken.

Te rot?

We beginnen met de rot/ houtrot vraag want de ervaring leert dat er vaak helemaal geen nieuwe kozijnen nodig zijn. Of soms kunnen bijvoorbeeld 3 kozijnen gerepareerd worden en hoeft er maar 1 vervangen te worden. En dat scheelt je kosten en zeker ook een hoop gedoe omdat je gevel een stuk ‘open ligt’.

Plaats je klus en ontvang minimaal 3 voorstellen van vakmannen bij jou in de buurt

Moeten de kozijnen vervangen worden?

In sommige gevallen zijn kozijnen nog best te herstellen en hoeven ze niet meteen vervangen te worden. Een kozijnen moet vervangen worden als:

 • Het helemaal rot is
 • Het voor een groot deel rot is
 • Als er enkel glas inzit
 • Als je de indeling van de ramen in het kozijn niet meer mooi of handig vindt

Kozijn opknappen of vervangen?

Er zijn best wat redenen te noemen om je kozijnen te vervangen. Zo kan het zijn dat je oude kozijnen te oud en/of beschadigt zijn. Scheuren, verkleuringen of barsten zijn ontstaan. Het is dan slim om de kozijnen op te knappen of te vervangen. Niet alleen voor het uiterlijk kun je kiezen voor nieuwe kozijnen maar soms kan er ook geen dubbel glas in kozijnen gezet worden, of kan het wel maar is het te duur.

Veiligheid

De veiligheid van kozijnen is een volgend punt (helaas in deze tijd). Oude kozijnen, zeker houten kozijnen, kunnen namelijk onveilig zijn. Ook maken deze oude, beschadigde kozijnen het inbrekers een stuk gemakkelijker om binnen te komen.

Nieuwe kozijnen of niet

Ook een goede reden om nieuwe kozijnen aan te schaffen is dus voor een betere isolatie met goed HR++ glas. Oude kozijnen zijn namelijk ook zeer slecht voor de isolatie. Door de ouderdom, maar ook omdat er tegenwoordig veel meer kennis is en er goede isolerende ramen op de markt zijn. Een goede isolatie is erg goed voor het milieu en ook niet te vergeten, voor je eigen energierekening. Het wooncomfort zal sterk toenemen en zo wordt je huis op lange termijn steeds meer waard.

Wanneer moet je de kozijnen vervangen?

Helaas komt het andersom ook wel eens voor: de kozijnen lijken nog helemaal goed omdat de verf er overal nog netjes opzit maar als je er op duwt voelt het een beetje zacht aan. Wanneer je vervolgens met een priem/ spijker of gewoon je sleutel in het kozijn prikt dan blijkt dat het op veel plaatsen zacht is.

Meten

Bij het doorprikken van zo’n zachte plek hout zie en voel je dat het hout als het ware opgesloten heeft gezeten in de verf. Dan is het wel nat geworden vanaf de boven- of zijkant maar kon het water niet snel genoeg ontsnappen of verdampen uit het natte kozijnhout en dan is het kozijn onderhoud nog meer nodig. Hierdoor gaan kozijnen ‘stiekem’ flink rotten en dan zijn nieuwe kozijnen helaas soms nodig. Je kunt nu eenmaal niet een half kozijn gaan vervangen. Althans: het kan wel maar de kosten van de uren die dat kost wegen niet op tegen de kosten van een nieuw kozijn en gewoon helemaal nieuw is dan toch gewoon beter.

Kozijnen vernieuwen

Om deze helemaal goed te maken is kostbaar en dan is het de vraag of je wel geld wilt stoppen in deze oude kozijnen. Naast het schilderwerk en rotte plekken is de detaillering vaak ook niet goed. Het is soms de oorzaak van het rottingsproces. De scharnieren en de sloten zijn daarnaast ook vaak verouderd en het vernieuwen van die onderdelen kost ook veel extra manuren. Inbraak bij een nieuw kozijn is altijd lastiger dan bij een opgewaardeerd oud kozijn omdat het ontwrikken van een raam bij een dunner/ slapper kozijn vaak makkelijker is.

Andere kozijnen plaatsen

Bij nieuwe kozijnen plaatsen komt er nog meer bij kijken. De detaillering van het kozijn is vaak wat achterhaald bij een huidig kozijn. Doordat er bv water kan komen tussen het glas en het hout ontstaat er daar een rottingsproces. Soms zijn dorpels te vlak of is de inslag van vocht te gemakkelijk. De oplossing bij de huidige kozijnen zou zijn om de vlakke delen schuiner te schaven en alle naden na het schuren en schoonmaken allemaal opnieuw af te kitten (echt overal om water indringing helemaal te voorkomen) en vervolgens te schilderen.

Uiterlijk

Als je een deel van de kozijnen gaat vervangen is het risico groter dan het uiterlijk van de woning een mengeling word van typen kozijnen. Of je moet heel duidelijk de identieke detaillering en maatvoering laten maken. Dat is vaak duurder dan de standaard uitvoering van de leverancier. De vraag die je je zou kunnen stellen is of je alle kozijnen moet en wilt vervangen. Hierbij zijn 2 zaken belangrijk:

Zijn alle kozijnen van het huis in even slechte staat?

Wat is de korting voor alle kozijnen als je een grotere opdracht verstrekt aan de leverancier?

Vind je vakman op Bouwverbouwdeals

Laat het over aan de echte vakman. Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van kozijnspecialisten actief in jouw buurt.

Wat kost een aannemer

Het uurtarief van aannemers verschilt per aannemersbedrijf en per regio.

Een voorstel van een aannemersbedrijf geeft een indicatie van de totaalprijs van het gehele project.

Niet iedere aannemer hanteert dezelfde prijzen voor materialen, arbeidsloon etc

Gemiddeld kost een aanbouw van 3 meter diep bij 5 meter breed € 16.000 tot € 25.000. De prijs is sterk afhankelijk van de manier van bouwen.

Ontvang prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 aannemers actief bij jou in de buurt.

Wat kost een behanger

Een behanger kost circa 30 euro per uur en hij kan 1 slaapkamer in circa 4 uur doen. De m² van zo’n kamer zijn 50m², dus de kosten per m² zijn dan 5 euro per m².

Bespaar op de behanger kosten door alles goed voor hem/ haar aan kant te maken en alvast de muur helemaal schoon en glad aan te leveren.

Een rol behang van 5 (5,05 meestal) m² kost vanaf 2 euro tot 75 euro en die bepalen een groot deel van de kosten van behang.

Als we een gemiddelde rol van 20 euro nemen dan kost het dus 4 euro per m² en neem daar nog 1 euro bij voor lijm en spullen (als je die nog niet hebt) dan zit je op 5 euro per m².

Ontvang prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 behangers actief bij jou in de buurt.Wat kost dakbedekking

De prijs voor de plaatsing van bijvoorbeeld een EPDM of bitumen dakbedekking kost gemiddeld €45,- per m2.

Indien de oude dakbedekking en dakconstructie verwijderd moeten worden, moet je rekenen op een kostprijs die wat hoger zal liggen. Ook het plaatsen van dakisolatie zal extra kosten met zich meebrengen.

Ontvang prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 dakspecialisten actief bij jou in de buurt.

Laat jij een compleet nieuwe badkamer aanleggen of wil je slechts enkele onderdelen vervangen? Het uurtarief van een badkamer installateur ligt rond de € 40 per uur.

Vergaar onderstaand meer informatie over de kosten voor het opknappen van je badkamer.

Type badkamerGemiddelde prijs bij een badkamer oppervlakte van 9 m2 (inclusief montage, materiaal en btw) 
Eenvoudige badkamer€ 2.400 – € 5.500 
Gemiddelde badkamer€ 3.800 – € 5.600 
Uitgebreide badkamer€ 6.800 – € 9.000 

 

Ontvang prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 badkamerspecialisten actief bij jou in de buurt.

 

De kosten

Een domotica systeem is niet goedkoop en de prijs is voornamelijk afhankelijk van de omvang van uw systeem, van de kwaliteit van de apparatuur die u gebruikt en van het soort systeem.

U kunt de installatie zo uitgebreid of simpel makel als u zelf wilt. De onderstaande tabel geeft u een indicatie van de kosten waar u mee te maken kunt krijgen.

Als u voor uw specifieke situatie een prijs nodig heeft, dan kunt u beter offertes opvragen. Alle prijzen in de tabel zijn inclusief btw, materiaal en installatiekosten.

KostenpostPrijs

Elektrische installatie

€600 – €700
Uitbreiding zekeringkast€700 – €800
Standaardinstallatie domotica (rolluiken en verlichting)

€3000

Totaal standaardinstallatie domotica€4300 – €4500
Verwarming toevoegen€1000 – €1500
Alarmsysteem toevoegen€1800 – €2500
Audio toevoegen€2500 – €3000
Domotica systeem plaatsen in nieuwbouwwoning3% – 5% van de nieuwwaarde

 

Ontvang prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 domotica specialisten actief bij jou in de buurt.

Ga jij een elektricien inschakelen voor jouw project, maar weet je niet wat je kunt verwachten qua kosten? De kosten voor een elektricien lopen uiteen, omdat er verschillende werkzaamheden zijn waarvoor je een elektricien inschakelt.

Bekijk hieronder een handig prijsoverzicht met daarin het uurtarief van elektriciens.

Type elektricienGemiddeld uurloon
(inclusief btw)
Toelichting
Zzp’er of eenmanszaak€ 35 – € 45Erkende elektricien
MKB’er€ 45 – € 70

Erkende elektricien

Ontvang prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 elektriciens actief bij jou in de buurt.

 
 

Het kan zijn dat gevelreiniging niet voldoende is voor jouw gevel, dat er een gevelrenovatie nodig is.

De kosten van gevelrenovatie lopen uiteen van € 5 per m2 tot € 100 per m2, afhankelijk van het project.

Bestaat jouw gevelrenovatie uit het reinigen van de gevel, dan kost dit gemiddeld € 15 per m2.

Bestaat jouw gevelrenovatie uit het vervangen van voegen, dan liggen de kosten gemiddeld op € 50 per m2.

Bekijk in dit artikel al je opties voor de gevelrenovatie en wat de gemiddelde kosten daarvan zijn:

Werkzaamheden gevelrenovatieGemiddelde gevelrenovatie prijzen per 100 m², incl. btw, voorrijkosten en materialen
Voegen en impregneren€ 2.300
Voegen en renovatie schoorsteen€ 3.000

Reinigen, renoveren, voegen en impregneren

€ 3.500

Herstellen oorspronkelijke voegen en reinigen

€ 4.400

Ontvang prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 gevelspecialisten actief bij jou in de buurt.

 
 

Ga jij nieuw glas kopen, dat hoeft helemaal niet duur te zijn. De prijs hangt af van het soort glas.

Beter isolerend glas is duurder, maar zorgt voor een verlaging van de energiekosten.

Bekijk hieronder de uitgebreide glas prijzen.

Soort glasGemiddelde prijs per m2 incl. btw en montageGemiddeld Jaarlijkse besparing woning 20m2 glas
HR€ 115€ 140
HR+€ 125€ 220
HR++€ 130€ 260
HR+++€ 170€ 280

Ontvang prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 glaszetters actief bij jou in de buurt.Wat kost een hovenier

Er zijn veel hoveniers die het tuinonderhoud graag van je overnemen. 

De prijzen voor tuinonderhoud zijn afhankelijk van de hoeveelheid werk die de specialist aan het tuinonderhoud heeft.

Daarnaast is het uurloon van de tuinman ook van invloed op het totale kostenplaatje.

Bekijk hieronder het overzicht met de gemiddelde prijzen per project.

DienstGemiddelde Prijs

Tuinman

€ 35 – € 55 per uur

Boom kappen

€ 400 – € 800

Gazon maaien

€ 25 – € 30 (100m2

Verticuteren

 € 100 – € 140 (100m2

Snoeien

  € 35 – € 55 per uur

Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 hoveniers actief in jouw buurt.

Wat betaal je eigenlijk voor een loodgieter? Loodgieter kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren, waaronder het soort project en het uurtarief van een loodgieter.

Loodgieter tarieven verschillen per bedrijf, maar er is een gemiddelde prijs waardoor je een indicatie hebt van de te verwachten prijs voor jouw project.

Bekijk hieronder een handig overzicht met de gemiddelde loodgieter prijzen per project.

ProjectGemiddelde kosten
(inclusief materiaal en btw)
Cv-ketel onderhoud€ 75
Lekkage opsporen€ 75
Afvoer ontstoppen€ 90
Dakgoot repareren€ 150
Riool ontstoppen€ 150

Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 installateurs actief in jouw buurt.

Inbraakbeveiliging hoeft helemaal niet duur te zijn. De prijs hangt af van de mate van beveiliging. Bekijk hieronder de inbraakbeveiliging prijzen:

Pakket soortenInhoud pakket

 Prijzen

Standaard pakketRaambeveiliging, deurbeveiliging en een alarmsysteem€ 1.000
Uitgebreid pakket

Raambeveiliging, deurbeveiliging, alarmsysteem en camerabeveiliging

€ 1.700
Compleet pakket

Raambeveiliging, deurbeveiliging, alarmsysteem, camerabewaking en een rolluik

€ 2.300

Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 beveiligings specialisten actief in jouw buurt.

Hoeveel kan je besparen door jouw huis te isoleren? Een gemiddeld isolatieproject kost ongeveer € 2.000. Deze isolatie prijzen hangen af van het soort isolatie en de oppervlakte die je laat isoleren.

Bekijk onderstaand prijzenschema voor de verschillende isolatie prijzen, inclusief plaatsing.

Soort isolatieGemiddelde prijs inclusief arbeid
Spouwmuurisolatie (65 m2)€ 1.100 – € 1.500
Vloerisolatie (50 m2)€ 1.400 – € 2.000
Dakisolatie (60 m2)€ 2.300 – € 3.200
Gevelisolatie (65 m2)€ 6.000 – € 9.000

 

Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 isolatiebedrijven actief in jouw buurt.

Keukens zijn er in vele soorten en maten. Kies je voor een standaard keuken of ga je voor een uitgebreidere of luxere versie? Keuken prijzen zijn afhankelijk van een flink aantal factoren.

Om je een beeld te geven van de verschillende kosten van een keuken, vind je hieronder een handig overzicht.

ProjectGemiddelde kosten
(inclusief btw)
Aanschaf keuken

€ 5.000 – € 17.000

Demonteren keuken

€ 200 – € 1.000

Plaatsen keuken

€ 450 – € 1.000

Verleggen van water- en elektriciteitsleidingen

€ 500 – € 750

Verven

€ 10 – € 15 per m2

Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 keuken specialisten actief in jouw buurt.

Plaats je klus, ontvang voorstellen →

Wat kost of vraagt een klusjesman per uur?

Zzp (zelfstandig zonder personeel) klusjesman worden? Thuis wat te verbouwen?

Muur laten stuccen door een stukadoor en hiervoor als particulier een zelfstandige klusser inhuren? Kozijnen laten schilderen?

Een veel gestelde vraag is dan: wat kost of vraagt de zzp klusjesman per uur?

Prijzen en tarieven

Laag
€ 15,00 – € 19,00
Gemiddeld
€ 20,00 – € 25,00
Hoog
€ 26,00 – € 38,00

Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 klus bedrijven actief in jouw buurt.

De prijzen van de kozijnen worden voor een groot deel bepaald door de verschillende materiaalsoorten, de raam- en glassoorten en de afmetingen (prefab of kozijnen op maat).

Bekijk hieronder de tabel die de gemiddelde kosten van verschillende kozijnen per materiaalsoort weergeeft.

Soorten kozijnenGemiddelde prijzen voor 2,5 m2
Kunststof€ 850 – € 1.300
Hout€ 2.000 – € 3.000
Aluminium€ 2.500 – € 3.200

Ontvang vrijblijvend prijs voorstellen en advies van minimaal 3 kozijn specialisten actief in jouw buurt.Wat betaal je eigenlijk voor een loodgieter? Loodgieter kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren, waaronder het soort project en het uurtarief van een loodgieter.

Loodgieter tarieven verschillen per bedrijf, maar er is een gemiddelde prijs waardoor je een indicatie hebt van de te verwachten prijs voor jouw project.

Bekijk hieronder een handig overzicht met de gemiddelde loodgieter prijzen per project.

ProjectGemiddelde kosten
(inclusief materiaal en btw)
Cv-ketel onderhoud€ 75
Lekkage opsporen€ 75
Afvoer ontstoppen€ 90
Dakgoot repareren€ 150
Riool ontstoppen€ 150
Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 loodgieters actief in jouw buurt.
 Wat kost een metselaar

Deze kosten hangen af van de ruimte die je wilt verbouwen.

Bekijk hieronder de gemiddelde verbouwingskosten per ruimte in huis van basic tot luxe.

Soort verbouwing

Gemiddelde kosten, incl. materiaal-, arbeidskosten en btw

Toilet€ 1.850 – € 2.650
Badkamer€ 6.500 – € 9.500
Zolder€ 9.000 – € 13.000
Keuken€ 12.500 – € 17.500
Aanbouw€ 19.000 – € 27.000
 

Metselaar

Gemiddeld uurtarief 

€ 30 – € 50 (incl btw)

Via bouwverbouwdeals ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 metselaars actief in jouw buurt.Het ontwerp voor een huis dat klaar is om gebouwd, is alleen te laten maken door een architect.

De kosten van een huis ontwerpen hangen daarom ook af van de architect die je inschakelt.

De kosten voor het ontwerpen van een nieuwbouwwoning liggen niet ver uit elkaar en heeft alles te maken met je specifieke wensen en van welke werkzaamheden je gebruik wilt maken.

Soort ontwerpGemiddelde kosten, incl. btw 
Ontwerp nieuwbouw gezinswoning€ 7.000 
Voorlopig en definitief ontwerp nieuwbouwwoning€ 8.700 
Definitief ontwerp nieuwbouwwoning, inclusief aannemersselectie en directievoering€ 18.500 

Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 ontwerpers actief in jouw buurt.

Wat kost schilderwerk eigenlijk? Schilderwerk kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren, waaronder het oppervlak.

De kosten van een huis schilderen zijn natuurlijk hoger dan het schilderen van een muur. Daarnaast is de prijs van schilderwerk ook afhankelijk van het uurtarief van de schilder en of de kosten van de verf inbegrepen zijn.

Hoewel de prijs van schilderwerk afhankelijk is van meerdere factoren, is er wel een gemiddelde prijs te geven. Bekijk hieronder een handig prijsoverzicht.

Project Buitenwerk 
Schilderwerk per m2  € 35 – € 40 
Sauswerk per m2  € 10 – € 15 
Spuitwerk per m2  € 6 – € 10 
Uurtarief schilder  € 35 – € 40 

Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 schilders actief in jouw buurt.
Kosten schoonmaak uurtarief indicatie

Het uurtarief van een schoonmaakbedrijf kan nogal verschillen, hier ligt het vooral aan de hoeveelheid uren en frequentie van de werkzaamheden.

Zie onderstaand schema voor een indicatie schoonmaak kosten

1 x per week: tussen de € 24,00 en € 28,50 per uur marktconform
2 x per week: tussen de € 23,00 en € 25,50 per uur marktconform
3 x per week: tussen de € 22,00 en € 25,50 per uur marktconform
5 x per week: tussen de € 21,00 en € 22,50 per uur marktconform

Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 schoonmaakbedrijven actief in jouw buurt.

De kosten

De prijs die u betaalt voor uw sloopwerken zijn sterk afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

Zo kunt u bijvoorbeeld een draagmuur laten slopen, kunt u alles laten slopen of kunt u alleen de muren en vloeren kaal laten maken.

Ook kan de prijs per bedrijf verschillen en betaalt u meer voor ervaring en certificeringen.

In de volgende tabel vindt u een indicatie van de prijzen, inclusief btw.

Kostenpost sloopbedrijfPrijs per eenheid
Alles kaal maken€7,50 – €12,50 per m2
Slopen tot aan de muren€15 – €25 per m2
Slopen tot aan de fundering€30 – €40 per m2
Gebouw compleet slopen€40 – €60 per m2
Puincontainer huren€25 – €50 per week

Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 sloopbedrijven actief in jouw buurt.

Wat kost een stoffeerder gemiddeld?

Ben je op zoek naar een stoffeerder voor bijvoorbeeld het stofferen van klassieke meubels of voor het stofferen van designmeubilair?

Dan is het verstandig om te weten welke stoffeerkosten je ongeveer kan verwachten. Gemiddeld kost een stoffeerder €46 per uur.

Verder op deze pagina wordt de gemiddelde prijs van stoffeerders uiteengezet. Ook kan je lezen over de werkzaamheden van stoffeerders en welke kosten daarbij komen kijken.

Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 stoffeerders actief in jouw buurt.

Wil jij jouw tuin bestraten? Dat hoeft helemaal niet duur te zijn.

De prijs hangt af van het type bestrating, het aantal vierkante meters en het tarief van de stratenmaker.

Een vierkante meter bestraten kost gemiddeld € 30 tot € 100.

Bestrating onderdeelGemiddelde bestrating kosten
Stenen€ 15 – € 65 per m2
Tuintegels€ 15 – € 65 per m2
Grind / split€ 10 – € 12 per m2
Ophoog- en voegzand€ 50 – € 70 per m3
Opsluitbanden€ 2 – € 5 per meter
Kosten stratenmaker€ 30 – € 60 per uur
€ 10 – € 20 per m2

Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 stratenmakers actief in jouw buurt.

Aan stucwerk hangt een prijskaartje, maar wat kost stucwerk precies?

Stucwerk kosten zijn onder meer afhankelijk van het te stucen oppervlak en de afwerking.

Daarnaast is de prijs van een stukadoor afhankelijk van het uurtarief dat wordt gehanteerd.

Bekijk hieronder een handig overzicht met gemiddelde prijs inclusief btw, materiaal en loon.

Projectper m2
Spackspuitwerk€ 5 – € 11
Behangklaar€ 10 – € 18
Sausklaar€ 10 – € 25
Sierpleister€ 12 – € 23
Plafond stucen€ 15 – € 30
ProjectStukadoor kosten
(inclusief stucwerk)
Spuitwerk   € 25 – € 40 per uur
Stucwerk   € 30- € 50 per uur

Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 stukadoors actief in jouw buurt.Wat kost een tegelzetter

Het inhuren van een tegelzetter hoeft niet duur te zijn. De prijs hangt af  van jouw voorkeuren en het materiaal dat je kiest.

Bekijk hieronder de uitgebreide kosten voor tegels zetten.

FactorenGemiddelde prijs per m2
Legloon€ 25 – € 40
Tegels€ 9 – € 160
Materiaal (lijm, voegmiddel, etc.)€ 8 – € 20
Totaal€ 43 – € 220

Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 tegelzetters actief in jouw buurt.

Wat kost een timmerman

De prijzen voor het inschakelen van een timmerman of aannemer lopen compleet uiteen omdat het om diverse projecten gaat, van verschillende grootte en met een scala aan materiaalkeuze. Allemaal factoren die de prijs flink laat verschillen.

Wel kunnen we je gemiddelde prijzen geven van projecten zodat je een inschatting kan maken.

De gegeven prijzen zijn inclusief de kosten voor het sloopwerk om de oude ruimte leeg te maken.

Volledige verbouwingGemiddelde kosten, incl. materiaal-,
arbeidskosten en btw
Toilet€ 1.850 – € 2.650
Badkamer€ 6.500 – € 9.500
Zolder€ 9.000 – € 13.000
Keuken€ 12.500 – € 17.500
Aanbouw€ 19.000 – € 27.000
 

Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 timmermannen of aannemers actief in jouw buurt.Wat kost een verhuizer?

Gaat u binnenkort verhuizen en bent u benieuwd naar de kosten voor een verhuisbedrijf?

De kosten voor 1 verhuiswagen (van 20 m3 – 50 m3) + 1 verhuizers zijn gemiddeld € 60 – € 70 per uur. De kosten van verhuizers inhuren zijn afhankelijk van de afstand, de hoeveelheid spullen, het aantal verhuizers en het tarief dat het verhuisbedrijf hanteert.

De kosten van een verhuizing bestaan uit de volgende 3 onderdelen:

De kosten van de verhuiswagen

Het inhuren van verhuizers

De voorrijkosten

In de tabel vindt u een overzicht van de gemiddelde kosten voor het inhuren van een verhuisbedrijf.

DienstKosten verhuisbedrijf
Verhuiswagen 
Verhuiswagen 20 m³ + 1 verhuizer€ 60 per uur
Verhuiswagen 50 m³ + 1 verhuizer€ 70 per uur
Verhuizers 
Verhuizing naar flat of appartement€ 750
Verhuizing naar twee-onder-een-kap€ 900
Verhuizing naar vrijstaande woning, villa of penthouse€ 900
Voorrijkosten 
Voorrijkosten algemeen€ 55
 

Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 verhuizers actief bij jou in de buurt.

Tarieven laten leggen van je vloer

Je vloer is een belangrijke basis in huis. Het heeft invloed op de rest van je inrichting. Of je nu kiest voor laminaat, vinyl of tapijt.

Heb je je nieuwe vloer online besteld of in de winkel gekocht? Dan hoeft deze alleen nog maar gelegd te worden.

Heb je niet veel tijd, weinig of geen ervaring met het leggen van vloeren en wil je dat het deskundig gedaan wordt? Geen zorgen! Wij regelen het voor je.

Bekijk direct alle tarieven voor het laten leggen van je vloer.

Inmeten€ 50,00
Houten vloer zwevend € 12,00m2
Houten vloer verlijmd€ 14,00m2
Houten vloer visgraat € 26,00m2
PVC vloer zwevend € 9,00m2
PVC vloer verlijmd € 10,00m2
PVC vloer visgraat verlijmd€ 16,00m2
Laminaat vloer € 9,00m2
Laminaat vloer  € 16,00m2
Hoge plint plaatsen € 4,00m1
Vlakke plint plaatsen € 2,00m1
Egaliseren tot 3 mm € 3,00m2
  
  
Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 tegelzetters actief in jouw buurt.

Wat zijn de kosten van witgoed repareren

We keken voor u naar de kosten van witgoed repareren en kwamen tot de volgende conclusies.

Welk product of dienst wilt u afnemen  Wat is de prijs per eenheid
Onderhoud aan uw witgoed apparaat Voorrijkosten tussen 30 en 45 euro
Onderhoudsbeurt 1 uur werk à 45 euro
Reparatie aan uw witgoed apparaat Voorrijkosten tussen 30 en 45 euro
Reparatie 1 tot 2 uur à 50 tot 70 euro
 

Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 witgoed reparateurs actief in jouw buurt.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Ben je op zoek naar nieuwe opdrachten. Meld je hier gratis aan.

Gratis inschrijven en reageren.

Ontvang voorstellen en advies van betrouwbare kozijnspecialisten bij jou in de buurt.

Haal de beste vakman in huis en ontdek het zelf!