Stukadoor prijzen en tips

Haal de beste vakman in huis. Ontvang prijsvoorstellen en advies van betrouwbare stukadoors actief bij jou in de buurt.

Stucwerk tips en prijzen

Mooi stucwerk is niet alleen goed voor de muren en comfortverhogend maar strak stukadoorswerk laat de wanden en plafonds er als nieuw uitzien. Het geeft meer licht en maakt de ruimte echt af.

Vakman

Een stukadoor binnenhalen in huis zal je altijd extra informatie geven. Toch is het wel goed om je enigszins te verdiepen in de soorten en m² bedragen van het stuken want hoe goed sommigen ook zijn, je weet nooit vooraf of je met een vakman of juist ‘mindere vakman’ te maken hebt. Hoe je die kunt herkennen en hoe je voorkomt dat je teveel betaald zie je in dit bericht. Laten we beginnen met de voor- en nadelen van het stuccen.

Voordelen

Natuurlijk kosten mooie gladde muren en plafonds maken geld maar het resultaat geeft best wat voordelen:

Strakke afwerking voor jarenlang een mooie aanblik

Waardevermeerdering woning

Licht wordt beter door de ruimte verdeeld waardoor het egaler en lichter wordt in de ruimte

Goede ondergrond voor muurverf, behang, tegelwerk etc

Makkelijk uit te besteden aangezien er veel stukadoors zijn

Hierdoor komen keuken, meubels en andere inrichting ook mooier tot hun recht

Aandachtspunten

Helaas zijn er ook wat aandachtspunten

Zelf stuccen lijkt makkelijker dan het in de praktijk is

Laat stucwerk goed drogen voor schilderen/ behangen

Kies voor lichte kleuren op wand en plafond zodat de ruimte niet te klein gaat lijken

Zonder vaste prijsafspraak met een stukadoor heb je geen grip op de totale kosten

Wat is goed stucwerk?

Voor het stukadoren gebruiken we al sinds de oudheid een mengsel van water, zand/kleine steentjes en een bindmiddel. Dit bindmiddel kan gips, kalk, cement of leem zijn. Of een mix van deze bouwstoffen. De keuze voor het bindmiddel is bepalend voor de eigenschappen van het stucwerk. Gips is een van de oudste bouwstoffen bij het bouwen die we kennen.

Je kiest niet iedere dag voor stucwerk

Bij stucwerk overwegingen loont het de moeite om tijdig offertes aan te vragen. Als je daarmee op tijd te begint, bespaar je geld. Hoe eerder je begint, hoe beter het resultaat zal zijn en hoe minder je betaalt. De bedragen van de offertes liggen namelijk vaak ver uit elkaar zonder dat er kwaliteitsverschil in zit.

Een verschil van bijvoorbeeld 20% scheelt je veel geld en deze verschillen in euro’s zien wij wekelijks. Hierop kun je dus mooi besparen zonder op kwaliteit in te hoeven leveren.

Is een goedkoop bedrijf slechter dan een duur bedrijf?

Nee, een goedkoop bedrijf kan perfecte kwaliteit leveren.

Ga natuurlijk wel altijd de referenties na (lees: vraag aan andere klanten of ze tevreden zijn met het resultaat). Het ene stucwerk bedrijf heeft het nu eenmaal rustiger dan de andere en wilt liever ‘een klus pakken’ dan het andere bedrijf. Met het geld dat je hiermee bespaart kun je vast een andere bestemming bedenken 

Veel mensen lopen dit grote voordeel mis

Alleen door tijdig te starten krijg je dus een goed en goedkoop bedrijf die het even wat rustiger heeft. De meeste mensen hebben haast en beginnen te laat met dit vergelijk.

Deze overhaaste beslissingen kosten meer geld en leveren een minder goed resultaat op. Voorkom dus dat je dit voordeel mist en start op tijd met het vergelijken van offertes.

Plaats je klus en ontvang minimaal 3 offertes van stukadoors bij jou in de buurt →

Glad maken

Stucwerk is een simpel proces van de muren en plafonds glad maken. Eigenlijk heb je 2 grote verschillen want je kunt muren op deze manieren glad maken:

Afmessen

Raapwerk

Wanneer men in de volksmond spreekt van stucwerk dan bedoelt men afmessen.

Afmessen

Dit afmessen is de goedkoopste manier. Hiermee laat men het stucwerk laten meebewegen langs de muur en/ of plafond. De oppervlakte wordt dan met een relatief dunne laag stuc afgevlakt. Het stucwerk zal niet 100% waterpas zijn als de muur niet helemaal vlak is. Dit kan prima want je ziet het niet over grote oppervlaktes en weinig mensen zullen immers met een waterpas de rechtheid van de muren controleren.

Raapwerk

Het komt wel aan het licht als je het idee hebt om bijvoorbeeld daar keukenkastjes op te hangen. Dan moeten de muren wel loodrecht zijn. Je wilt immers geen kieren aan de zijkant van de kastjes. Dit noemen we dan raapwerk en dit is duurder dan afmessen als de muren een beetje gebogen zijn. Vakmensen hebben het over de vlakheidsklasse van stucwerk en dit kan behoorlijk verschillen als je een echte topper met liefde voor zijn vak vergelijkt met een doe het zelver.

Vlakheidsklasse

Een vlakheidsklasse afspreken zou ik wel doen maar ik weet ook dat dit niet altijd mogelijk is. Daarbij is het genoemde afmessen meestal ook goed genoeg en dan is het prima. Er zijn overigens erg goede stukadoors die fantastisch vlak stukwerk opleveren maar nooit het woord vlakheidsklasse in hun mond zullen nemen. Referenties nagaan is dan weer het advies. Vraag een vlakheidsklasse in het definitieve contract en als zij dat niet willen/ kunnen dan is dat in mijn ogen een alarmbel die gaat rinkelen.

Vlakheid

De vlakheid van een wand en/ of plafond geeft nog wel een voer voor discussie achteraf bij een klus. Daarom is het goed om vooraf duidelijke afspraken over de mate van vlakheid die je wenst. In de volksmond onderscheiden we:

Behangklaar, dit is redelijk vlak maar niet mooi genoeg om overheen te sauzen

Sausklaar, hierbij zie je later door het sauswerk geen oneffenheden meer

Vlakheids norm

Natuurlijk zijn er normen en regels voor de vlakheid van stucwerk. Beter gezegd: er is een speciale engelse norm uit 2016 die heel precies de vlakheden beschrijft. Deze NEN 13914-2 (Design, preparation and application of external rendering and internal plastering – Part 2: Internal plastering) is de norm voor binnenmuur en -plafond afwerkingen en daarnaast is er de NEN 13914-1 voor de buitenmuur.

Praktijk

In de praktijk wordt deze NEN norm niet vaak gebruikt bij stucwerk in woningen. Sterker nog: veel stukadoors zullen deze nog nooit in handen hebben gehad. Hij is echter wel het beste voor als je geen discussies achteraf wilt hebben over de vlakheid (wat is ‘mooi vlak’?) van muren en/ of plafonds.Wil je de norm niet toepassen maar wel enige zekerheid dan is het slim om bij vorige klussen van de stukadoor te gaan navragen hoe dit toen bij hen is gegaan. Natuurlijk bekijk je ook het resultaat daar om te zien of de vlakheid aldaar ook goed genoeg is voor jou. Vraag tevens aan die mensen of de stukadoor zonder meerkosten nog dingen bij had werkt als het niet vlak genoeg was volgens hen.

Zo weet je dat je de beste keuze hebt gemaakt

De eerste reactie van mensen bij het binnenlopen van een nieuw gestucte woning is vaak ‘ohhh’ en ‘ahhh, wat mooi’. De nieuwe vloer- en wandafwerkingen laten een ruimte echt weer helemaal opleven. Waar je eerder dacht ‘moet ik het wel doen want alles opnieuw laten afwerken is behoorlijk duur’ gaat het gevoel definitief over naar ‘goede keuze’. Je hebt iedere dag plezier van de mooie strakke nieuwe afwerking.

Beste vakman

Soms krijg ik de vraag welke vakman je moet kiezen. Ze kennen een ‘mannetje om de hoek’ die echt goed vakwerk levert maar nooit echt tijd heeft en altijd de hoofdprijs vraagt. Als motivatie noemt men dan zijn vakmanschap en klantvriendelijkheid. Dit is mooi natuurlijk maar in mijn ogen niet tegen elke prijs. Als je normale wanden en plafonds hebt (of laat maken) is het echt niet nodig om anderhalf of twee keer zo veel te betalen voor (zogenaamd) de beste kwaliteit). Iedere goede stukadoor kan echt mooi vlak stuccen en een leek ziet echt niet of iets heel goed of heel heel goed is.

Goed is goed genoeg

In de praktijk heb ik al zo vaak meegemaakt dat een ruimte/ huis echt mooi gestuct is, maar de prijs die ervoor betaald werd echt belachelijk hoog was. Men komt met argumenten van de stukadoor waarom dit zo’n speciale klus was en waarom de prijs toch echt niet te hoog is. In werkelijkheid hebben de mensen meestal in alle haast een te snelle keuze gemaakt en zijn veel te veel afgegaan op 1 verkoop praatje van 1 stukadoor. Hij heeft weliswaar erg mooi werk geleverd maar al te vaak is duidelijk geworden dat dit ook voor veel minder geld had gekund met behoud van de mooie kwaliteit.

Verschil zie je wel bij andere klussen

Voor schilderwerk en sommige andere klussen zou ik dit bijvoorbeeld niet zeggen. Een top schilder vakman herken je al snel door echt zichtbaar nog beter schilderwerk dan een normaal goede schilder. Bij stucwerk is dit dus veel minder het geval dan bij het schilderen in huis.

Bespaar door te vergelijken

Vraag meerdere prijzen op en check referenties om een normaal goede prijs te betalen voor een goede stukadoor. Laat je dus niet wijsmaken dat twee keer zo veel ook een twee keer zo goed resultaat geeft.

Vergelijk offertes om te besparen

Prijzen

De stucwerk kosten beginnen bij €8 en kunnen oplopen tot €140. In de tabel zie je waar de meest gekozen soorten stucwerk worden toegepast.

Soorten Stukwerk
   
spuitpleister    Spack  
behangklaar    Behangklaar  
schuurwerk fijn    Schuurwerk
  
leemstuc    Leemstuc  
beton cire   Beton Ciré  
tadelakt   Tadelakt  
microcement

   Microcement

  

 

Droogtijd

De droogtijd van een pas met stukadoorsgips bewerkte wand varieert van enkele uren tot veertien dagen. Dit hangt af van de totale laagdikte en de vochtigheidsgraad in de ruimte waar de wand zich bevindt. Overigens is normaal stucwerk voor buitengebruik als je gips wilt gebruiken niet geschikt want deze bouwstof is niet weerbestendig. Er zijn wel speciale soorten voor buiten stucwerk.

Stucwerk soorten

Er zijn meerdere soorten stucwerk en normaal glad pleisterwerk wordt het meeste gekozen. Deze afwerking wordt handmatig op de bestaande ondergrond aangebracht. Het gladde pleisterwerk is onderhoudsvriendelijk want beschadigingen kunnen makkelijk worden aangeheeld en vlekken kunnen eenvoudig per wandgedeelte opnieuw worden gesaust.

Kies je voor neutraal of smaakgevoelig stucwerk

1 | Bijna iedereen vindt glad stucwerk mooi, zelfs mooier dan heel druk gefigureerd stucwerk. Na spuitwerk is het gladde stucwerk de goedkoopste vorm van stucwerk voor je muur of plafond. Als je toch ‘wat speciaals’ wilt kun je wellicht beter accenten aanbrengen in de ruimte zoals een muur in een andere kleur.

Nu zie je de verschillende soorten stucwerk

Glad stucwerk

In woningen zie je heel vaak glad stucwerk of muren en plafonds dat door een stukadoor wordt aangebracht. Deze gladde muren worden meestal geschilderd met muurverf of behangen. Op hele oude oneffen muren met putten erin moeten soms wel 2 lagen stucwerk worden aangebracht van een paar centimeter dik maar meestal zijn 1 of 2 lagen voldoende voor een mooi glad resultaat.

>> Prijs €12 – €20 per m²

Spuitwerk

Je kunt kiezen voor spuitwerk of hand stucwerk. De voordelen van spuitwerk is dat het goedkoper is maar wel een dunnere laagdikte heeft. Deze kan makkelijker beschadigen en voor het spuiten moet echt alles afgeplakt en beschermd worden in de ruimte en eromheen. Je kunt spuitwerk kiezen in fijne tot grove structuren.

Spack

Spuitwerk noemt men ook wel spackwerk of kortweg spack. Dit spack heeft een van de laagste stucwerk prijzen en is heel snel aan te brengen met een spuitmachine en wordt meestal in nieuwbouw gekozen. In bestaande woningen wordt het minder gekozen omdat de kwaliteit net wat minder is door de dunne laag en alles beschermd en afgeplakt moet worden.

>> Prijs €8 – €12 per m²

fijn schuurwerk

Sierpleister

Je hebt verschillende soorten sierpleister/ schuurwerk. Meestal spreekt men van schuurwerk en dan specifiek over fijn schuurwerk en grof schuurwerk.

Sierpleister soorten

Dit valt onder de sierpleisters en alle sierpleisters op een rij zijn:

grof schuurwerk

Spachtelputz fijn

Spachtelputz grof

Granol (meer van vroeger)

Rustiek

>> Prijs €14 – €23 per m²

Leemstuc

Leemstuc is een duurzame natuurlijke wandafwerking die wel kostbaar is. Leem werkt vochtregulerend en is dampdoorlatend waardoor het een gezonde soort stucwerk is die ook warmte accumulerend is. De ruimte voelt daardoor behaaglijker en het kan ook toegepast worden op de vloer. Leem stucwerk draagt bij tot de demping van geluiden van buitenaf en heeft volgens sommigen helende werkingen op het lichaam.

>> Prijs €30 – €40 per m²

Tadelakt

Tadelakt is fraai en traditioneel Marokkaans type stucwerk. Je ziet het tadelakt soms in badkamers en ook wel in leefruimtes. Het tadelakt is waterafstotend, stootvast en heeft bijzondere natuurlijke eigenschappen. Je kiest daarom voor tadelakt als je een hoger budget hebt voor de mooie, authentieke en warme uitstraling.

>> Prijs €100 – €140 per m²

Microbeton

Microbeton en microcement afwerkingen op vloer, wand en aanrechtblad zijn mooi en keihard maar wel redelijk duur boven de honderd euro per vierkante meter.

Je ziet het Microbeton veel in badkamers en zelfs op het aanrechtblad. Het is echt hard, waterafstotend en is volkomen kleurecht waardoor het onder andere geen onderhoud nodig heeft.

>> Prijs €120 – €130 per m²

Microcement

Microcement is wat minder hard dan de microbeton maar nog steeds is het een van de sterkste afwerkingen op vloer en wand.

Verschil microcement en microbeton

Microcement is iets goedkoper dan microbeton en het is ook iets minder hard. Je kunt microcement niet buiten op een balkon toepassen en ook het aanrechtblad zouden we eerder adviseren in de microbeton dan microcement.

>> Prijs €110 – €120 per m²

Beton Ciré

Beton Ciré (stucwerk met cement) is mooi, luxe maar behoorlijk duur met prijzen boven de 100 euro per m2. Net als en microbeton kan het overal (zelfs keukenblad en douchevloer) gekozen worden.

Daarnaast zie je Beton Ciré ook op vloeren van andere leefruimtes. Het is waterafstotend, stootvast en heeft geen onderhoud nodig.

>> Prijs €100 – €140 per m²

Schilderen

Normaal glad stucwerk moet je nog een kleur geven met muurverf of behangen of betegelen. De rest van de stucwerken zoals schuurwerk, leemstuc en tadelakt zijn gemengd op kleur en zijn direct klaar. Het stucwerk verven doen sommige mensen zelf om kosten te besparen maar heeft ook een risico in zich.

Puntjes op de i

Slordig sauswerk van muren en plafonds kan namelijk mooi strak stucwerk een beetje verpesten. Maar met aandacht en door overdag bij goed daglicht de muren te sauzen met bijvoorbeeld iemand erbij met ervaring is het goed te doen en bespaar je veel arbeidsloon. Wellicht herken je dit want soms zijn zelfs de strepen van de roller te zien op de muren.

Verschil sausklaar en behangklaar

Het verschil tussen sausklaar en behangklaar zit in de vlakheid en oneffenheden. Sausklaar is een mooiere gladdere afwerking dan behangklaar. Bij behangklaar is het namelijk de bedoeling dat je echt nog een behanglaag eroverheen aanbrengt. Dat behang maskeert (verbergt) natuurlijk meer oneffenheden en putjes in het stucwerk dan sauswerk. Sausklaar wil zeggen dat er alleen een dunne laag latex over de muur heengaat. Het stucwerk moet dan dus nog gladder en mooier afgewerkt worden en daarom is het duurder dan behangklaar stucwerk.

Goedkoopste stucwerk

Wellicht ben je ook op zoek naar het goedkoopste stucwerk. Je hebt vanaf 8 euro per m2 al een mooi gestucte muur.

Goedkoop is soms duurkoop

Je huis mooier maken kan natuurlijk altijd maar alles heeft een prijskaartje. Je ziet hier rechts de goedkoopste variant en, belangrijker nog, de variant met de beste prijs-/ kwaliteitsverhouding. Meestal is dat de goedkoopste keuze. Kies echter niet automatisch de goedkoopste. Let altijd op de kwaliteit van de persoon die het uitvoert, de garantie die je krijgt en bovenal op de referenties die je zelf nagaat van deze persoon.

 

goedkoopste stucwerk prijzen

Schuren

Over het schuren van stucwerk gaan verschillende verhalen in de rondte. De ene zegt dat je niet moet schuren maar direct kunt voorstrijken en sauzen, terwijl de andere vindt dat je moet schuren. Feitelijk ligt het aan het eindresultaat. Schuren doe je wanneer er oneffenheden zijn. In tegenstelling tot hout is het schuren niet bedoeld voor hechting van voorstrijk en/ of verf. Wanneer er in zijn geheel geen oneffenheden zijn hoef je dus niet te schuren en kun je direct voorstrijken.

Ervaring

Mijn ervaring met veel stukadoors is echter dat er altijd wel een beetje geschuurd moet worden. Gebruik hiervoor een kurken schuurblok met fijn schuurpapier en ga licht over het stucwerk heen nadat het helemaal droog is. Laat hierbij het schuurpapier zijn werk doen en druk niet hard op het schuurblokje om ‘happen’ in de muur en plafond te voorkomen.

Mooi stucwerk

Een wand met stukadoorsgips voelt aangenaam aan. Gips geleidt namelijk warmte slecht. En dat scheelt een beetje in het energieverbruik. Verder heeft gips, net als onze huid, poriën die overmatige vochtigheid uit de lucht halen en weer afgeven als de lucht droog is. Daarnaast bindt gips een gedeelte van het aanmaakwater in zich en is daardoor brandvertragend. Breekt er brand uit, dan werkt het gebonden water, wat dan uit de poriën komt, als koelwater. Stukadoor gips kun je bovendien op bijna alle ondergronden in jouw woning gebruiken.

Scheuren

Maak ook een afspraak over onverhoopte scheuren en haarscheurtjes na verloop van tijd. Haarscheurtjes ontstaan vaak na het stucwerk en zijn onschuldig maar niet mooi. Bij een nieuwbouw woning is die kans op haarscheurtjes in stucwerk nog groter. Het is daarom belangrijk om vooraf te weten hoe de stukadoor die gaat oplossen/ herstellen.

Ondergrond

Zorg dat de ondergrond altijd schoon, stof- en vetvrij en droog is. Tevens moeten alle loszittende delen verwijderd zijn en gaatjes moeten zijn gevuld met muurvuller. Hoe schoner en gladder de ondergrond, hoe mooier het resultaat. Bij het stukadoren en ook bij sierpleisteren, moet je rekening houden met de mate van zuiging van de ondergrond. Een deel van het water waarmee je het stuc aanmaakt, moet namelijk in de ondergrond dringen, waardoor de stuclaag als het ware door de ondergrond wordt vastgezogen. Het andere deel moet in de stuclaag zelf blijven zitten voor het hardingsproces.

Stucwerk over tegelwerk

Tegelwerk is bijna altijd vuil en vettig, schoonmaken is een must. Heb je een oppervlak met verschillende soorten zuiging, bijvoorbeeld van diverse steensoorten, dan heb je ook een voorbehandeling nodig om de zuiging te reguleren. Eigenlijk moet je alle ondergronden die maar enigszins loslaten weghalen. En dit helemaal voor makkelijk te verwijderen muurafwerkingen. Zo zal behang altijd losweken als je hier overheen stukt, dit moet je uiteraard eerst verwijderen door bv het afstomen.

Besparen

Als je offertes wilt vergelijken: zorg dan dat je daar ruim de tijd voor neemt om kosten te besparen. Als ze weten dat jij haast hebt omdat je bijvoorbeeld direct met 1 stucadoor belt dan betaal je vaak meer. Die stukadoor weet dat hij toch een grote kans maakt om bij jou te mogen komen werken.

Spack informatie

Dit spack is een kunsthars en kalk bevattende pasta wat met een spack spuitmachine wordt aangebracht op wanden en plafonds. Het wordt in 2 lagen aangebracht, namelijk de eerste laag de zogenaamde meslaag en de 2e laag de afkorrellaag.

Spack spuiten

De meslaag wordt aangebracht om kleine oneffenheden in de ondergrond weg te pleisteren. Daarna kies je met de afkorrellaag de structuur met de verschillende korreldiktes (fijn, midden en grof). Dit doet de spackspuiter met verschillende spuitkoppen met diverse diameters zoals 3, 4, 5 mm.

Spack nieuwbouw

Ook wordt er vaak (nieuwbouw) enkel een meslaag aangebracht om de wanden behangklaar te maken. Er wordt dan een filmlaag van enkele mm aangebracht en deze meslaag wordt glad gepleisterd.

Vaste prijs

Neem altijd een bedrijf die je complete offerte geeft met alle werkzaamheden volledig uitgeschreven en inclusief BTW. Spreek altijd vaste bedragen af voor meerwerk (per m²) en minderwerk en vraag vooraf een kleurmonster om later ernaast te leggen en vraag hoe ze de muren en plafonds voorbehandelen. Daarnaast is de mate van schoonhouden en schoonmaken achteraf belangrijk om op papier vast te leggen.

Keurmerk

Kies ook voor een bedrijf die goede referenties heeft en aangesloten is bij de juiste brancheorganisatie (s). Denk hierbij aan de branchevereniging (NOA) (Nederlandse Vereniging voor Afbouwbedrijven), Stichting Afbouwkeur en bekijk de informatie in het bouwbesluit over wanden.

Vind je vakman op Bouwverbouwdeals

Laat het over aan de echte vakman. Ontvang prijsvoorstellen en advies van betrouwbare stukadoors actief in jouw buurt.

Wat kost een aannemer

Het uurtarief van aannemers verschilt per aannemersbedrijf en per regio.

Een voorstel van een aannemersbedrijf geeft een indicatie van de totaalprijs van het gehele project.

Niet iedere aannemer hanteert dezelfde prijzen voor materialen, arbeidsloon etc

Gemiddeld kost een aanbouw van 3 meter diep bij 5 meter breed € 16.000 tot € 25.000. De prijs is sterk afhankelijk van de manier van bouwen.

Ontvang prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 aannemers actief bij jou in de buurt.

Wat kost een behanger

Een behanger kost circa 30 euro per uur en hij kan 1 slaapkamer in circa 4 uur doen. De m² van zo’n kamer zijn 50m², dus de kosten per m² zijn dan 5 euro per m².

Bespaar op de behanger kosten door alles goed voor hem/ haar aan kant te maken en alvast de muur helemaal schoon en glad aan te leveren.

Een rol behang van 5 (5,05 meestal) m² kost vanaf 2 euro tot 75 euro en die bepalen een groot deel van de kosten van behang.

Als we een gemiddelde rol van 20 euro nemen dan kost het dus 4 euro per m² en neem daar nog 1 euro bij voor lijm en spullen (als je die nog niet hebt) dan zit je op 5 euro per m².

Ontvang prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 behangers actief bij jou in de buurt.Wat kost dakbedekking

De prijs voor de plaatsing van bijvoorbeeld een EPDM of bitumen dakbedekking kost gemiddeld €45,- per m2.

Indien de oude dakbedekking en dakconstructie verwijderd moeten worden, moet je rekenen op een kostprijs die wat hoger zal liggen. Ook het plaatsen van dakisolatie zal extra kosten met zich meebrengen.

Ontvang prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 dakspecialisten actief bij jou in de buurt.

Laat jij een compleet nieuwe badkamer aanleggen of wil je slechts enkele onderdelen vervangen? Het uurtarief van een badkamer installateur ligt rond de € 40 per uur.

Vergaar onderstaand meer informatie over de kosten voor het opknappen van je badkamer.

Type badkamerGemiddelde prijs bij een badkamer oppervlakte van 9 m2 (inclusief montage, materiaal en btw) 
Eenvoudige badkamer€ 2.400 – € 5.500 
Gemiddelde badkamer€ 3.800 – € 5.600 
Uitgebreide badkamer€ 6.800 – € 9.000 

 

Ontvang prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 badkamerspecialisten actief bij jou in de buurt.

 

De kosten

Een domotica systeem is niet goedkoop en de prijs is voornamelijk afhankelijk van de omvang van uw systeem, van de kwaliteit van de apparatuur die u gebruikt en van het soort systeem.

U kunt de installatie zo uitgebreid of simpel makel als u zelf wilt. De onderstaande tabel geeft u een indicatie van de kosten waar u mee te maken kunt krijgen.

Als u voor uw specifieke situatie een prijs nodig heeft, dan kunt u beter offertes opvragen. Alle prijzen in de tabel zijn inclusief btw, materiaal en installatiekosten.

KostenpostPrijs

Elektrische installatie

€600 – €700
Uitbreiding zekeringkast€700 – €800
Standaardinstallatie domotica (rolluiken en verlichting)

€3000

Totaal standaardinstallatie domotica€4300 – €4500
Verwarming toevoegen€1000 – €1500
Alarmsysteem toevoegen€1800 – €2500
Audio toevoegen€2500 – €3000
Domotica systeem plaatsen in nieuwbouwwoning3% – 5% van de nieuwwaarde

 

Ontvang prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 domotica specialisten actief bij jou in de buurt.

Ga jij een elektricien inschakelen voor jouw project, maar weet je niet wat je kunt verwachten qua kosten? De kosten voor een elektricien lopen uiteen, omdat er verschillende werkzaamheden zijn waarvoor je een elektricien inschakelt.

Bekijk hieronder een handig prijsoverzicht met daarin het uurtarief van elektriciens.

Type elektricienGemiddeld uurloon
(inclusief btw)
Toelichting
Zzp’er of eenmanszaak€ 35 – € 45Erkende elektricien
MKB’er€ 45 – € 70

Erkende elektricien

Ontvang prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 elektriciens actief bij jou in de buurt.

 
 

Het kan zijn dat gevelreiniging niet voldoende is voor jouw gevel, dat er een gevelrenovatie nodig is.

De kosten van gevelrenovatie lopen uiteen van € 5 per m2 tot € 100 per m2, afhankelijk van het project.

Bestaat jouw gevelrenovatie uit het reinigen van de gevel, dan kost dit gemiddeld € 15 per m2.

Bestaat jouw gevelrenovatie uit het vervangen van voegen, dan liggen de kosten gemiddeld op € 50 per m2.

Bekijk in dit artikel al je opties voor de gevelrenovatie en wat de gemiddelde kosten daarvan zijn:

Werkzaamheden gevelrenovatieGemiddelde gevelrenovatie prijzen per 100 m², incl. btw, voorrijkosten en materialen
Voegen en impregneren€ 2.300
Voegen en renovatie schoorsteen€ 3.000

Reinigen, renoveren, voegen en impregneren

€ 3.500

Herstellen oorspronkelijke voegen en reinigen

€ 4.400

Ontvang prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 gevelspecialisten actief bij jou in de buurt.

 
 

Ga jij nieuw glas kopen, dat hoeft helemaal niet duur te zijn. De prijs hangt af van het soort glas.

Beter isolerend glas is duurder, maar zorgt voor een verlaging van de energiekosten.

Bekijk hieronder de uitgebreide glas prijzen.

Soort glasGemiddelde prijs per m2 incl. btw en montageGemiddeld Jaarlijkse besparing woning 20m2 glas
HR€ 115€ 140
HR+€ 125€ 220
HR++€ 130€ 260
HR+++€ 170€ 280

Ontvang prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 glaszetters actief bij jou in de buurt.Wat kost een hovenier

Er zijn veel hoveniers die het tuinonderhoud graag van je overnemen. 

De prijzen voor tuinonderhoud zijn afhankelijk van de hoeveelheid werk die de specialist aan het tuinonderhoud heeft.

Daarnaast is het uurloon van de tuinman ook van invloed op het totale kostenplaatje.

Bekijk hieronder het overzicht met de gemiddelde prijzen per project.

DienstGemiddelde Prijs

Tuinman

€ 35 – € 55 per uur

Boom kappen

€ 400 – € 800

Gazon maaien

€ 25 – € 30 (100m2

Verticuteren

 € 100 – € 140 (100m2

Snoeien

  € 35 – € 55 per uur

Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 hoveniers actief in jouw buurt.

Wat betaal je eigenlijk voor een loodgieter? Loodgieter kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren, waaronder het soort project en het uurtarief van een loodgieter.

Loodgieter tarieven verschillen per bedrijf, maar er is een gemiddelde prijs waardoor je een indicatie hebt van de te verwachten prijs voor jouw project.

Bekijk hieronder een handig overzicht met de gemiddelde loodgieter prijzen per project.

ProjectGemiddelde kosten
(inclusief materiaal en btw)
Cv-ketel onderhoud€ 75
Lekkage opsporen€ 75
Afvoer ontstoppen€ 90
Dakgoot repareren€ 150
Riool ontstoppen€ 150

Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 installateurs actief in jouw buurt.

Inbraakbeveiliging hoeft helemaal niet duur te zijn. De prijs hangt af van de mate van beveiliging. Bekijk hieronder de inbraakbeveiliging prijzen:

Pakket soortenInhoud pakket

 Prijzen

Standaard pakketRaambeveiliging, deurbeveiliging en een alarmsysteem€ 1.000
Uitgebreid pakket

Raambeveiliging, deurbeveiliging, alarmsysteem en camerabeveiliging

€ 1.700
Compleet pakket

Raambeveiliging, deurbeveiliging, alarmsysteem, camerabewaking en een rolluik

€ 2.300

Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 beveiligings specialisten actief in jouw buurt.

Hoeveel kan je besparen door jouw huis te isoleren? Een gemiddeld isolatieproject kost ongeveer € 2.000. Deze isolatie prijzen hangen af van het soort isolatie en de oppervlakte die je laat isoleren.

Bekijk onderstaand prijzenschema voor de verschillende isolatie prijzen, inclusief plaatsing.

Soort isolatieGemiddelde prijs inclusief arbeid
Spouwmuurisolatie (65 m2)€ 1.100 – € 1.500
Vloerisolatie (50 m2)€ 1.400 – € 2.000
Dakisolatie (60 m2)€ 2.300 – € 3.200
Gevelisolatie (65 m2)€ 6.000 – € 9.000

 

Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 isolatiebedrijven actief in jouw buurt.

Keukens zijn er in vele soorten en maten. Kies je voor een standaard keuken of ga je voor een uitgebreidere of luxere versie? Keuken prijzen zijn afhankelijk van een flink aantal factoren.

Om je een beeld te geven van de verschillende kosten van een keuken, vind je hieronder een handig overzicht.

ProjectGemiddelde kosten
(inclusief btw)
Aanschaf keuken

€ 5.000 – € 17.000

Demonteren keuken

€ 200 – € 1.000

Plaatsen keuken

€ 450 – € 1.000

Verleggen van water- en elektriciteitsleidingen

€ 500 – € 750

Verven

€ 10 – € 15 per m2

Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 keuken specialisten actief in jouw buurt.

Plaats je klus, ontvang voorstellen →

Wat kost of vraagt een klusjesman per uur?

Zzp (zelfstandig zonder personeel) klusjesman worden? Thuis wat te verbouwen?

Muur laten stuccen door een stukadoor en hiervoor als particulier een zelfstandige klusser inhuren? Kozijnen laten schilderen?

Een veel gestelde vraag is dan: wat kost of vraagt de zzp klusjesman per uur?

Prijzen en tarieven

Laag
€ 15,00 – € 19,00
Gemiddeld
€ 20,00 – € 25,00
Hoog
€ 26,00 – € 38,00

Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 klus bedrijven actief in jouw buurt.

De prijzen van de kozijnen worden voor een groot deel bepaald door de verschillende materiaalsoorten, de raam- en glassoorten en de afmetingen (prefab of kozijnen op maat).

Bekijk hieronder de tabel die de gemiddelde kosten van verschillende kozijnen per materiaalsoort weergeeft.

Soorten kozijnenGemiddelde prijzen voor 2,5 m2
Kunststof€ 850 – € 1.300
Hout€ 2.000 – € 3.000
Aluminium€ 2.500 – € 3.200

Ontvang vrijblijvend prijs voorstellen en advies van minimaal 3 kozijn specialisten actief in jouw buurt.Wat betaal je eigenlijk voor een loodgieter? Loodgieter kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren, waaronder het soort project en het uurtarief van een loodgieter.

Loodgieter tarieven verschillen per bedrijf, maar er is een gemiddelde prijs waardoor je een indicatie hebt van de te verwachten prijs voor jouw project.

Bekijk hieronder een handig overzicht met de gemiddelde loodgieter prijzen per project.

ProjectGemiddelde kosten
(inclusief materiaal en btw)
Cv-ketel onderhoud€ 75
Lekkage opsporen€ 75
Afvoer ontstoppen€ 90
Dakgoot repareren€ 150
Riool ontstoppen€ 150
Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 loodgieters actief in jouw buurt.
 Wat kost een metselaar

Deze kosten hangen af van de ruimte die je wilt verbouwen.

Bekijk hieronder de gemiddelde verbouwingskosten per ruimte in huis van basic tot luxe.

Soort verbouwing

Gemiddelde kosten, incl. materiaal-, arbeidskosten en btw

Toilet€ 1.850 – € 2.650
Badkamer€ 6.500 – € 9.500
Zolder€ 9.000 – € 13.000
Keuken€ 12.500 – € 17.500
Aanbouw€ 19.000 – € 27.000
 

Metselaar

Gemiddeld uurtarief 

€ 30 – € 50 (incl btw)

Via bouwverbouwdeals ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 metselaars actief in jouw buurt.Het ontwerp voor een huis dat klaar is om gebouwd, is alleen te laten maken door een architect.

De kosten van een huis ontwerpen hangen daarom ook af van de architect die je inschakelt.

De kosten voor het ontwerpen van een nieuwbouwwoning liggen niet ver uit elkaar en heeft alles te maken met je specifieke wensen en van welke werkzaamheden je gebruik wilt maken.

Soort ontwerpGemiddelde kosten, incl. btw 
Ontwerp nieuwbouw gezinswoning€ 7.000 
Voorlopig en definitief ontwerp nieuwbouwwoning€ 8.700 
Definitief ontwerp nieuwbouwwoning, inclusief aannemersselectie en directievoering€ 18.500 

Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 ontwerpers actief in jouw buurt.

Wat kost schilderwerk eigenlijk? Schilderwerk kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren, waaronder het oppervlak.

De kosten van een huis schilderen zijn natuurlijk hoger dan het schilderen van een muur. Daarnaast is de prijs van schilderwerk ook afhankelijk van het uurtarief van de schilder en of de kosten van de verf inbegrepen zijn.

Hoewel de prijs van schilderwerk afhankelijk is van meerdere factoren, is er wel een gemiddelde prijs te geven. Bekijk hieronder een handig prijsoverzicht.

Project Buitenwerk 
Schilderwerk per m2  € 35 – € 40 
Sauswerk per m2  € 10 – € 15 
Spuitwerk per m2  € 6 – € 10 
Uurtarief schilder  € 35 – € 40 

Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 schilders actief in jouw buurt.
Kosten schoonmaak uurtarief indicatie

Het uurtarief van een schoonmaakbedrijf kan nogal verschillen, hier ligt het vooral aan de hoeveelheid uren en frequentie van de werkzaamheden.

Zie onderstaand schema voor een indicatie schoonmaak kosten

1 x per week: tussen de € 24,00 en € 28,50 per uur marktconform
2 x per week: tussen de € 23,00 en € 25,50 per uur marktconform
3 x per week: tussen de € 22,00 en € 25,50 per uur marktconform
5 x per week: tussen de € 21,00 en € 22,50 per uur marktconform

Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 schoonmaakbedrijven actief in jouw buurt.

De kosten

De prijs die u betaalt voor uw sloopwerken zijn sterk afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

Zo kunt u bijvoorbeeld een draagmuur laten slopen, kunt u alles laten slopen of kunt u alleen de muren en vloeren kaal laten maken.

Ook kan de prijs per bedrijf verschillen en betaalt u meer voor ervaring en certificeringen.

In de volgende tabel vindt u een indicatie van de prijzen, inclusief btw.

Kostenpost sloopbedrijfPrijs per eenheid
Alles kaal maken€7,50 – €12,50 per m2
Slopen tot aan de muren€15 – €25 per m2
Slopen tot aan de fundering€30 – €40 per m2
Gebouw compleet slopen€40 – €60 per m2
Puincontainer huren€25 – €50 per week

Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 sloopbedrijven actief in jouw buurt.

Wat kost een stoffeerder gemiddeld?

Ben je op zoek naar een stoffeerder voor bijvoorbeeld het stofferen van klassieke meubels of voor het stofferen van designmeubilair?

Dan is het verstandig om te weten welke stoffeerkosten je ongeveer kan verwachten. Gemiddeld kost een stoffeerder €46 per uur.

Verder op deze pagina wordt de gemiddelde prijs van stoffeerders uiteengezet. Ook kan je lezen over de werkzaamheden van stoffeerders en welke kosten daarbij komen kijken.

Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 stoffeerders actief in jouw buurt.

Wil jij jouw tuin bestraten? Dat hoeft helemaal niet duur te zijn.

De prijs hangt af van het type bestrating, het aantal vierkante meters en het tarief van de stratenmaker.

Een vierkante meter bestraten kost gemiddeld € 30 tot € 100.

Bestrating onderdeelGemiddelde bestrating kosten
Stenen€ 15 – € 65 per m2
Tuintegels€ 15 – € 65 per m2
Grind / split€ 10 – € 12 per m2
Ophoog- en voegzand€ 50 – € 70 per m3
Opsluitbanden€ 2 – € 5 per meter
Kosten stratenmaker€ 30 – € 60 per uur
€ 10 – € 20 per m2

Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 stratenmakers actief in jouw buurt.

Aan stucwerk hangt een prijskaartje, maar wat kost stucwerk precies?

Stucwerk kosten zijn onder meer afhankelijk van het te stucen oppervlak en de afwerking.

Daarnaast is de prijs van een stukadoor afhankelijk van het uurtarief dat wordt gehanteerd.

Bekijk hieronder een handig overzicht met gemiddelde prijs inclusief btw, materiaal en loon.

Projectper m2
Spackspuitwerk€ 5 – € 11
Behangklaar€ 10 – € 18
Sausklaar€ 10 – € 25
Sierpleister€ 12 – € 23
Plafond stucen€ 15 – € 30
ProjectStukadoor kosten
(inclusief stucwerk)
Spuitwerk   € 25 – € 40 per uur
Stucwerk   € 30- € 50 per uur

Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 stukadoors actief in jouw buurt.Wat kost een tegelzetter

Het inhuren van een tegelzetter hoeft niet duur te zijn. De prijs hangt af  van jouw voorkeuren en het materiaal dat je kiest.

Bekijk hieronder de uitgebreide kosten voor tegels zetten.

FactorenGemiddelde prijs per m2
Legloon€ 25 – € 40
Tegels€ 9 – € 160
Materiaal (lijm, voegmiddel, etc.)€ 8 – € 20
Totaal€ 43 – € 220

Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 tegelzetters actief in jouw buurt.

Wat kost een timmerman

De prijzen voor het inschakelen van een timmerman of aannemer lopen compleet uiteen omdat het om diverse projecten gaat, van verschillende grootte en met een scala aan materiaalkeuze. Allemaal factoren die de prijs flink laat verschillen.

Wel kunnen we je gemiddelde prijzen geven van projecten zodat je een inschatting kan maken.

De gegeven prijzen zijn inclusief de kosten voor het sloopwerk om de oude ruimte leeg te maken.

Volledige verbouwingGemiddelde kosten, incl. materiaal-,
arbeidskosten en btw
Toilet€ 1.850 – € 2.650
Badkamer€ 6.500 – € 9.500
Zolder€ 9.000 – € 13.000
Keuken€ 12.500 – € 17.500
Aanbouw€ 19.000 – € 27.000
 

Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 timmermannen of aannemers actief in jouw buurt.Wat kost een verhuizer?

Gaat u binnenkort verhuizen en bent u benieuwd naar de kosten voor een verhuisbedrijf?

De kosten voor 1 verhuiswagen (van 20 m3 – 50 m3) + 1 verhuizers zijn gemiddeld € 60 – € 70 per uur. De kosten van verhuizers inhuren zijn afhankelijk van de afstand, de hoeveelheid spullen, het aantal verhuizers en het tarief dat het verhuisbedrijf hanteert.

De kosten van een verhuizing bestaan uit de volgende 3 onderdelen:

De kosten van de verhuiswagen

Het inhuren van verhuizers

De voorrijkosten

In de tabel vindt u een overzicht van de gemiddelde kosten voor het inhuren van een verhuisbedrijf.

DienstKosten verhuisbedrijf
Verhuiswagen 
Verhuiswagen 20 m³ + 1 verhuizer€ 60 per uur
Verhuiswagen 50 m³ + 1 verhuizer€ 70 per uur
Verhuizers 
Verhuizing naar flat of appartement€ 750
Verhuizing naar twee-onder-een-kap€ 900
Verhuizing naar vrijstaande woning, villa of penthouse€ 900
Voorrijkosten 
Voorrijkosten algemeen€ 55
 

Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 verhuizers actief bij jou in de buurt.

Tarieven laten leggen van je vloer

Je vloer is een belangrijke basis in huis. Het heeft invloed op de rest van je inrichting. Of je nu kiest voor laminaat, vinyl of tapijt.

Heb je je nieuwe vloer online besteld of in de winkel gekocht? Dan hoeft deze alleen nog maar gelegd te worden.

Heb je niet veel tijd, weinig of geen ervaring met het leggen van vloeren en wil je dat het deskundig gedaan wordt? Geen zorgen! Wij regelen het voor je.

Bekijk direct alle tarieven voor het laten leggen van je vloer.

Inmeten€ 50,00
Houten vloer zwevend € 12,00m2
Houten vloer verlijmd€ 14,00m2
Houten vloer visgraat € 26,00m2
PVC vloer zwevend € 9,00m2
PVC vloer verlijmd € 10,00m2
PVC vloer visgraat verlijmd€ 16,00m2
Laminaat vloer € 9,00m2
Laminaat vloer  € 16,00m2
Hoge plint plaatsen € 4,00m1
Vlakke plint plaatsen € 2,00m1
Egaliseren tot 3 mm € 3,00m2
  
  
Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 tegelzetters actief in jouw buurt.

Wat zijn de kosten van witgoed repareren

We keken voor u naar de kosten van witgoed repareren en kwamen tot de volgende conclusies.

Welk product of dienst wilt u afnemen  Wat is de prijs per eenheid
Onderhoud aan uw witgoed apparaat Voorrijkosten tussen 30 en 45 euro
Onderhoudsbeurt 1 uur werk à 45 euro
Reparatie aan uw witgoed apparaat Voorrijkosten tussen 30 en 45 euro
Reparatie 1 tot 2 uur à 50 tot 70 euro
 

Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van minimaal 3 witgoed reparateurs actief in jouw buurt.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Ben je op zoek naar nieuwe opdrachten. Meld je hier gratis aan.

Gratis inschrijven en reageren.

Ontvang voorstellen en advies van betrouwbare stukadoors bij jou in de buurt.

Haal de beste vakman in huis en ontdek het zelf!